• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Adrian Stoian a marcat cel mai frumos gol al etapei a 7-a din Serie A TIM, dar nu a fost de ajuns pentru ca echipa sa, Crotone, să plece că măcar un punct de pe terenul lui Cagliari. 2-1 a fost scorul pentru gruparea din Sardinia în fața nou promovatei pregătite de Davide Nicola.

Stoian (25 de ani) a ajuns la 4 goluri în Serie A TIM. Mai marcase în prima ligă italiană pentru Chievo Verona, în sezonul 2012-2013.

După meci, atacantul crescut la Școala de Fotbal Gică Popescu și la AS Roma a povestit cum a marcat golul contra lui Cagliari: a încercat un șut direct la poartă din poziția grea, la sugestia colegului său, Martella.

"Sincer, nu am văzut portarul ieșit. Martella mi-a spus că ar fi bine să trag la poartă și a ieșit bine. Păcat că golul a venit destul de târziu și că nu am reușit să concretizăm toate centrările și fazele fixe pe care le-am avut. Știam despre Cagliari că e o echipă bună, care a făcut achiziții bune. Trebuia să fim atenți la toată echipa, nu numai la Boriello sau Di Gennaro. E dificil tot sezonul, nu doar meciul de azi. Trebuie să demonstrăm că putem face față, dar avem nevoie de rezultate pozitive, pentru că numai ele ne pot ajuta", a declarat Adrian Stoian, la finalul meciului Cagliari - Crotone 2-1.

La Crotone, Stoian este coleg cu un alt român: portarul Valentin Cojocaru (21 de ani), împrumutat în acest sezon de la Steaua.

O apariție are Adrian Stoian în naționala mare a României: victoria cu 4-0 cu Trinidad&Tobago, în 2013 (3 goluri Marica și autogol Cyrus). A jucat 8 minute și a intrat în locul lui Bogdan Stancu.

900.000 de euro este actuala cotă de piață a lui Stoian, potrivit site-ului transfermarkt.de.

VIDEO Golul lui Stoian

VIDEO Declarațiile lui Stoian