• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Vincenzo Montella a fost oficial confirmat duminică dimineață, 15 noiembrie, în funcția de antrenor al echipei Sampdoria, de la care fusese demis Walter Zenga, după 12 etape din actualul sezon al Seriei A TIM.

Președintele clubului genovez, Massimo Ferrero, a făcut anunțul azi dimineață pe contul său oficial de Twitter: ”Bună dimineața, Italia! Ferrero a înscris un gol și a sosit o stea: Vincenzo Montella”.

Noul antrenor al Sampdoriei a ținut să mulțumească patronului Fiorentinei, fosta sa echipă, pentru că ”a acționat cu inteligență și bun simț” la plecarea sa.

”Fiorentina a reprezentat o piatră fundamentală în cariera mea profesională și vreau să-i mulțumesc lui Della Valle pentru oportunitatea pe care mi-a dat-o în acești trei ani împreună. Nu e momentul să discutăm despre neînțelegeri, care nu vor putea oricum să șteargă amintirile frumoase pe care le păstrez în suflet după acești trei ani”, a spus Montella.

Fostul internațional italian a fost numit imediat drept succesor al lui Zenga la Sampdoria, deși era încă sub contract cu Fiorentina, în ciuda faptului că fusese demis în vară. Echipa Viola voia compensații bănești pentru a-l lăsa să semneze cu Sampdoria. Negocierile au durat câteva zile, dar, în cele din urmă, Montella a fost confirmat ca antrenor al formației aflate momentan pe locul 10 în Serie A TIM, semnând un contract pe trei sezoane.