• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

UPDATE 19:30 - Maurizio Zamparini a anunţat că noul antrenor al lui Palermo va fi Guillermo Barros Schelotto. În vârstă de 42 de ani, fostul jucător al celor de la Boca Juniors a pregătit-o pe Lanus între 2012 şi 2015, reuşind să cucerească Copa Sudamericana, în 2013, şi va prelua conducerea tehnică a sicilienilor în iunie.

"A fost antrenor în Argentina timp de trei ani, la Lanus, unde a câştigat Copa Sudamericana, a jucat semifinalele Copei Libertadores şi a terminat pe 2 şi pe 3 în campionat. Când m-am întâlnit cu el, în urmă cu o lună, mi-a spus că vrea să cunoască fotbalul european şi pe cel italian. El speră să ajungă la o echipă de top", a spus Zamparini.

Până la finalul sezonului, interimatul va fi asigurat de Fabio Viviani: "El este deja aici, are licenţă şi cunoaşte bine echipa. El este legătura dintre ce a fost şi ce urmează să fie". 


Vulcanicul preşedinte al lui Palermo, Maurizio Zamparini, a mai făcut o victimă. Davide Ballardini a fost demis, deşi sicilienii au câştigat meciul din week-end cu Verona, scor 1-0.

Antrenorul de 52 de ani devine astfel al doilea la rând care este dat afară de la Palermo după o victorie. În aceeaşi situaţie s-a aflat şi cel căruia i-a luat locul, Giuseppe Iachini, demis în noiembrie, după cel mai lung mandat pe banca sicilienilor în era Zamparini.

Din câte se pare, decizia de a-l demite pe Ballardini a fost luată după ce căpitanul formaţiei rosanera, Stefano Sorrentino, a dezvăluit că relaţia dintre jucători şi tehnician este una extrem de proastă.

Ballardini nu a vorbit cu noi nici înainte de meci, nici la pauză, nici la final. Echipa a câștigat singură acest meci. Ultimele două zile au fost haotice", a declarat portarul de 36 de ani, la finalul partidei cu Verona.

De altfel, Ballardini nici nu ar fi trebuit să conducă echipa pe Bentegodi. Zamparini a intenţionat să-l dea afară încă de săptămâna trecută şi să-l readucă pe Iachini, dar nu a reuşit să ajungă la un acord cu antrenorul care i-a promovat pe sicilieni în Serie A TIM.

În cele din urmă, conflictul cu vestiarul l-a determinat pe preşedintele lui Palermo să renunţe la serviciile lui Davide Ballardini, locul acestuia urmând să fie luat de Fabio Viviani, potrivit Gazzetta dello Sport.

Viviani (49 de ani) a fost secund la Napoli şi Udinese şi a făcut parte şi din staff-ul lui Beppe Iachini la Palermo.

În etapa următoare, prima a returului, Palermo joacă în deplasare cu Genoa, duminică, de la ora 13:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2.