• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

UPDATE: 19:00: Conflictul dintre Mauro Icardi şi fanii lui Internazionale Milano e la un pas de a fi stins. Atacantul argentinian a acceptat dorinţa ultraşilor de la Curva Nord şi din autobiografia lui "Sempre avanti" (Mereu înainte) va fi extras paragraful care a dus la neînţelegerile dintre cele două părţi, anunţă goal.com.

"Sunt gata să îi înfrunt unul câte unul. Câţi sunt? 50, 100, 200? Voi aduce 100 de criminali din Argentina care îi vor ucide", le-ar fi spus Icardi unor apropiaţi ai clubului, la finalul partidei cu Sassuolo, din 2015, făcând referire la suporteri.

După o întâlnire avută cu oficialii grupării de pe Meazza, Mauro Icardi va rămâne căpitanul interiştilor, dar va plăti o amendă usturătoare, suma nefiind încă făcută publică.


Căpitanul lui Inter Milano, Mauro Icardi, şi fanii echipei pot lăsa în urmă conflictul care a explodat în weekend-ul trecut. Pentru ca acest lucru să se întâmple, fanii cer ca atacantul nerazzurrilor să elimine din cartea sa autobiografică pasajele care au dat naştere acestei situaţii.

Mauro Icardi a declanşat un adevărat "război civil" la Inter, în urma publicării autobiografiei sale, "Sempre avanti" (Mereu înainte). Într-unul dintre capitolele cărţii, atacantul argentinian a rememorat un conflict pe care l-a avut cu fanii nerazzurrilor în februarie 2015, după un meci cu Sassuolo, iar ceea ce a trezit furia ultraşilor interişti a fost un pasaj în care jucătorul de 23 de ani i-ar fi ameninţat cu moartea.

"Sunt gata să îi înfrunt unul câte unul. Câţi sunt? 50, 100, 200? Voi aduce 100 de criminali din Argentina care îi vor ucide", le-ar fi spus Icardi unor apropiaţi ai clubului, la finalul partidei cu pricina.

Deşi ulterior a recunoscut că a avut o reacţie exagerată, cauzată de starea de nervozitate din momentul respectiv, şi şi-a cerut scuze pentru ieşirea lui, Icardi nu a fost iertat de membrii Curva Nord, care au oferit un comunicat prin care cereau conducerii clubului ca sud-americanului să-i fie retrasă banderola de căpitan al echipei.

Mai mult decât atât, în timpul meciului cu Cagliari, pe care Inter l-a pierdut cu 2-1 şi în care Icardi a ratat un penalty, galeria interistă a afişat mai multe bannere în care l-a atacat pe fotbalistul argentinian şi l-a huiduit pe acesta în mai multe rânduri.

Prin declaraţiile date înainte şi după meci, vicepreşedintele clubului, Javier Zanetti, şi directorul sportiv, Piero Ausilio, au lăsat de înţeles că sunt de partea tifosilor şi au promis că vor fi luate măsuri. "Până acum nici nu mă gândeam că cineva poate scrie o autobiografie la 23 de ani", a spus, mirat, Ausilio.

De altfel, povestea a împărţit în două tabere şi fanii. Nucleul dur al susţinătorilor nerazzurri, Curva Nord, susţine că nu are de gând să renunţe la protest până când Icardi nu rămâne fără banderolă. În plus, după jocul împotriva sarzilor, câţiva ultraşi au afişat un banner provocator în faţa locuinţei atacantului: "Noi suntem aici. Când vin prietenii tăi argentinieni ne avertizezi sau o faci fără onoare?".

Au existat chiar informaţii că maşina lui Icardi ar fi fost atacată de un grup de aproximativ 40 de fani, dar incidentul a fost infirmat atât de club, cât şi de soţia şi agentul jucătorului, Wanda Nara.

De cealaltă parte a baricadei se situează marea masă a suporterilor interişti. Aceştia l-au aplaudat duminică pe Icardi după ratarea loviturii de la 11 metri şi au acoperit scandările galeriei la adresa golgheterului echipei. Nu s-au oprit aici şi au lansat o petiţie online prin care li se cere lui Zanetti şi Ausilio să-şi reconsidere poziţia în acest caz.

Deşi liderii din Curva Nord sunt sceptici în privinţa şanselor de a face pace cu Icardi, se pare că există o soluţie. Potrivit presei italiene, ultraşii au cerut retragerea tuturor cărţilor din librării şi scoaterea pasajelor care au dat naştere acestui conflict. Într-un astfel de scenariu, este posibil ca cele două părţi să ajungă la un acord privind un armistiţiu.