• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gonzalo Higuain a fost marea lovitură a lui Juventus, în perioada de mercato din vară. Campioana Italiei i-a plătit 90 de milioane de euro lui Napoli în schimbul atacantului care a stabilit un nou record de goluri într-un sezon de Serie A TIM, 36. Însă cifrele argentinianului după ceva mai mult de o treime din actuala ediţie de campionat sunt departe de cele din anul precedent.

Cotidianul Corriere dello Sport a comparat cifrele lui Higuain din primele 14 etape ale stagiunii trecute cu cele din aceeaşi perioadă a celei actuale, iar Pipita "napoletan" este în mod evident mai bun decât omologul său "torinez".

Astfel, anul trecut, în tricoul lui Napoli, fotbalistul de 28 de ani reuşise deja să înscrie 12 goluri în primele 14 etape, jumătate dintre acestea venind în urma a trei "doppiette".

În schimb, în acest sezon, lucrurile nu mai merg la fel de bine. După 6 goluri în primele şapte prezenţe, Higuain a mai marcat o singură dată în următoarele şapte jocuri. Culmea, această reuşită a venit chiar în meciul disputat împotriva fostei echipe, pe 29 octombrie.

La trei zile după golul cu Napoli, argentinianul a punctat din penalty împotriva lui Olympique Lyon, în Liga Campionilor, iar de atunci nu a mai reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, indiferent că a evoluat pentru Juve sau pentru echipa naţională.

CLICK AICI PENTRU PROGRAMUL COMPLET AL PROGRAMELOR DIGI SPORT

Ar fi însă prea mult să se vorbească despre o criză în care s-ar afla Higuain. Fostul atacant de la Real Madrid are 9 goluri în 18 partide în toate competiţiile în tricoul bianconero, o medie respectabilă. De asemenea, Pipita există şi diferenţe importante în privinţa minutelor petrecute pe teren.

În stagiunea precedentă, Higuain a jucat 1.178 de minute pentru Napoli, în primele 14 etape. La Juventus, nu a trecut nici de 900 de minute (895).