• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Gianluigi Donnarumma poate deveni cel mai bun portar din lume, este convins Walter Zenga. Cu toate acestea, Silvio Berlusconi a insistat pe lângă fostul antrenor al lui AC Milan, Sinisa Mihajlovic, să nu-i ofere tânărului goalkeeper debutul în Serie A TIM.

La nici 18 ani, pe care îi va împlini abia în februarie, Donnarumma se pregăteşte de al doilea Derby della Madonnina al carierei. În primul, disputat pe 31 ianuarie 2016, a reuşit să nu primească gol, iar Milan a câştigat cu 3-0 în faţa rivalilor de la Inter.

Devenit titular indiscutabil al postului de portar la Milan şi deja internaţional de seniori, "Gigio" speră să repete performanţa de la începutul anului duminică, de la ora 21:45, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1.

Fost portar la Inter şi desemnat trei ani la rând cel mai bun goalkeeper al lumii, Walter Zenga e convins că Donnarumma îi poate călca pe urme.

"Da, poate deveni cel mai bun din lume, dacă va face progrese în două aspecte: plasamentul la colţul scurt şi modul în care gestionează situaţiile rapide în careul mic. Eu în vremea mea, apoi Buffon şi el în viitor. Cel mai bun portar al lumii, mereu italian. E un lucru frumos pentru fotbalul nostru", a declarat Zenga, într-un interviu acordat Gazzettei dello Sport.

Donnarumma a debutat în Serie A TIM în octombrie anul trecut, într-o partidă cu Sassuolo, devenind cel mai tânăr portar titular din istoria campionatului italian, la doar 16 ani şi 8 luni.

Ulterior, a fost chemat şi la naţionala Italiei, devenind cel mai tânăr fotbalist convocat în squadra azzurra în ultimii 105 ani, la vârsta de 17 ani și jumătate. Acum, este considerat aproape unanim urmaşul natural al lui Gianluigi Buffon. Nu doar în poarta azzurrilor, ci şi în cea a lui Juventus, club care a început deja să-i dea târcoale.

Ascensiunea fulminantă a lui Donnarumma ar fi putut fi însă oprită chiar de Silvio Berlusconi, care a insistat ca Sinisa Mihajlovic să nu-i ofere debutul la o vârstă atât de fragedă.

"În săptămâna premergătoare debutului lui Donnarumma, Berlusconi a venit de două ori la Milanello (cantonamentul celor de la AC Milan - n.r.) pentru a mă convinge să-l folosesc pe Diego Lopez. I-am spus că dacă vrea ca Diego Lopez să joace, trebuie să mă dea afară. Altfel, îl voi titulariza pe Donnarumma. Până la urmă, a luat decizia corectă", a povestit actualul antrenor al lui Torino, în Corriere dello Sport.

Tehnicianul sârb susţine că a avut un rol important şi în transferul şi promovarea lui Alessio Romagnoli, pe care îl cunoştea foarte bine din perioada petrecută la Sampdoria.

"Romagnoli nu ar fi fost la Milan fără mine. Nimeni nu voia să investească 25 de milioane în el. Berlusconi a insistat că era prea scump. A fost, dar s-a dovedit şi o investiţie importantă. I-am spus lui Berlusconi că voi plăti eu diferenţa dacă o să-l vândă cu mai puţin de 25 de milioane", a spus Mihajlovic.