• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ciprian Tătăruşanu, portarul naţionalei de fotbal a României, nu a mai primit gol de 457 de minute în meciurile disputate pe teren propriu de Fiorentina, scrie site-ul fiorentina.it.

Fiorentina trece printr-o perioadă slabă şi este pe locul 14 în campionat, după şapte meciuri disputate, având o restanţă, iar antrenorul Paulo Sousa e ameninţat cu demiterea. Echipa a marcat doar şase goluri în Serie A TIM şi a primit tot atâtea.

"Criza rămâne departe de poartă. De cea a lui Ciprian Tătăruşanu", scrie sursa citată.

"Într-un moment când fiecare certitudine pare să se prăbuşească, portarul echipei viola salvează invincibilitatea pe stadionul Artemio Franchi, ajungând la 457 de minute fără gol primit. Un adevărat record, mai ales dacă se ţine cont de statisticile deprimante ale compartimentului ofensiv şi de o poziţie în clasament total nepotrivită aşteptărilor clubului", scriu italienii.

În meciul din weekend cu Atalanta, încheiat la egalitate, scor 0-0, Tătăruşanu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai formaţiei sale, alături de Astori.

Tătăruşanu nu a mai luat gol la Florenţa de pe 24 aprilie, când a fost învins de Mandzukic şi Morata, fotbaliştii lui Juventus.

În actualul sezon, românul nu a primit gol în cele patru meciuri de acasă din Serie A ale grupării viola - cu Chievo (când s-a accidentat, jucând doar 40 de minute), Roma, AC Milan şi Atalanta. Acestor partide li se adaugă cea cu Palermo, ultima acasă din precedenta ediţie de campionat.

Lucrurile stau altfel în deplasare, unde Fiorentina a încasat câte două goluri în fiecare partidă - cu Juventus, Udinese şi Torino.

În actuala stagiune, Paulo Sousa a decis să-l folosească pe Tătăruşanu şi la meciurile din Europa League. În această competiţie, Fiorentina va evolua joi împotriva cehilor de la Slovan Liberec.

AGERPRES