• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi nu a apucat încă să debuteze la echipa mare a Fiorentinei, dar gruparea toscană mizează pe fiul lui Gică Hagi, iar presa din Italia aşteaptă ca românul de 17 ani să facă pasul la seniori cât de curând.

Cerut insistent la echipa naţională de tatăl său, Ianis Hagi a impresionat la echipa Primavera a Fiorentinei şi la naţionala U19, pentru care a reuşit un hat-trick în meciul câştigat cu 6-0 în faţa reprezentativei statului San Marino.

"Cei mai mulţi specialişti în fotbal din Italia aşteaptă cu nerăbdare să îl vadă pe Ianis Hagi la lucru în Serie A", a scris site-ul labaroviola.com. Corriere dello Sport – Stadio merge chiar mai departe şi îl compară pe Hagi jr. cu "Il Fenomeno" Adrian Mutu, după prestaţia din partida cu San Marino.

Cu toate acestea, sursa citată aminteşte o declaraţie a lui Paulo Sousa, tehnicianul portughez spunând că "pentru mine, Ianis Hagi e posibilul înlocuitor al lui Ilicic".

Jurnaliştii italieni trag concluzia că debutul lui Ianis Hagi în Serie A TIM este iminent, chiar dacă fotbalistul transferat de la Viitorul trebuie să mai lucreze din punct de vedere fizic.

Corriere dello Sport aminteşte şi de alţi tineri talentaţi de la Primavera Fiorentinei - slovenii Jan Mlakar şi Vitja Valencic, polonezul Adam Chrzanowski, dar şi fiul lui Enrico Chiesa, Federico, despre care acelaşi Sousa a spus că poate deveni "o viitoare legendă viola". Aceştia, alături de Ianis Hagi, reprezintă o adevărată comoară pentru Fiorentina, consideră italienii.

Până acum, Ianis Hagi a fost convocat pentru meciurile din Serie A TIM cu Juventus, Chievo şi AC Milan.