• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După o vară agitată, în care a fost aproape de Napoli, Atletico Madrid sau Arsenal, Mauro Icardi şi-a prelungit contractul cu Inter Milano şi va fi al treilea cel mai bine plătit jucător din Serie A TIM, anunţă Gazzetta dello Sport.

Golgheterul şi căpitanul nerazzurrilor a semnat o nouă înţelegere, valabilă până în 2021, care îi va aduce 5,5 milioane de euro pe sezon.

La această sumă se adaugă anumite bonusuri, în funcţie de performanţele individuale şi ale echipei. Astfel, atacantul de 23 de ani va încasa 500.000 de euro pentru câştigarea Ligii Campionilor, 150.000 de euro pentru un titlu în Serie A şi câştigarea Europa League, 50.000 de euro pentru un succes în Cupa Italiei şi 200.000 pentru calificarea în Liga Campionilor. De asemenea, la fiecare 10 goluri marcate, sud-americanul va încasa 200.000 de euro.

Noul contract are şi o clauză de reziliere, în valoare de 110 milioane de euro, valabilă însă doar pentru cluburile din afara Italiei. Astfel, Inter vrea să evite ceea ce s-a întâmplat în această vară, când Juventus a reuşit să-i transfere pe Miralem Pjanic şi Gonzalo Higuain de la AS Roma, respectiv Napoli, plătind clauzele de reziliere.

După parafarea noii înţelegeri, Icardi va deveni cel mai bine plătit interist din lot şi al treilea cel mai bine plătit jucător din campionatul italian, după Higuain (7,5 milioane de euro) şi Daniele De Rossi (6,8 milioane).

Anunţul oficial din partea clubului privind prelungirea contractului lui Icardi ar urma să vină joi, mai susţine Gazzetta dello Sport.