• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Inter - Juventus, primul mare meci al sezonului în Serie A TIM, care se va disputa în această seară, de la ora 19:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, nu reprezintă doar un duel între două mari rivale, ci şi o confruntare de un miliard de euro.

Înaintea partidei de azi, Corriere dello Sport a calculat valoarea jucătorilor care formează cele două loturi, iar aceasta depăşeşte un miliard de euro. Firesc, fotbaliştii lui Juve valorează mai mult, 565,5 milioane de euro, faţă de 523,5 milioane de euro cei de la Inter.

Pentru a ajunge la aceste totaluri, jurnaliştii italieni au luat în calul cotele de piaţă ale jucătorilor, preţurile de transfer sau clauzele de reziliere.

Deşi jucătorii lui Juve valorează mai mult, cel mai scump fotbalist din cele două echipe este interistul Mauro Icardi. Căpitanul nerazzurrilor are o clauză de reziliere de 110 milioane de euro, valabilă doar pentru ofertele din afara Italiei. În aceeaşi situaţie se află Marcelo Brozovic, exclus din lot pentru meciul de azi, din cauza comportamentului neadecvat. Croatul are o clauză de 50 de milioane de euro.

Podiumul celor mai valoroşi nerazzurri este completat de Joao Mario, portughezul adus în această vară de la Sporting Lisabona, în schimbul a 40 de milioane de euro, plus alte 5 bonus.

De la bianconeri, lider este Gonzalo Higuain, pentru care "Bătrâna Doamnă" a plătit în această vară 90 de milioane de euro celor de la Napoli. Un alt argentinian, Paulo Dybala, este cotat la 80 de milioane de euro, în timp ce Leonardo Bonucci valorează 60 de milioane de euro.

Sursă grafic: Corriere dello Sport