• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Noii proprietari ai lui Inter Milano, chinezii de la Suning, au planuri serioase pentru viitor. După ce a făcut o ofertă de 85 de milioane de euro pentru James Rodriguez, acceptată de Real Madrid, dar refuzată de mijlocaşul columbian, conducerea nerazzurrilor a sondat terenul pentru doi dintre atacanţii la modă din Europa.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, Inter pregăteşte deja următoarele perioade de mercato, iar pentru vara viitoare dorinţa celor de la Suning este aducerea unui partener cu nume pentru Mauro Icardi. Astfel, sursa citată susţine că reprezentaţii clubului italian au cerut informaţii despre şansele de a-i transfera pe Sergio Aguero (Manchester City) sau Luis Suarez (FC Barcelona).

Deocamdată, totul este doar la stadiul de idee, nefiind vorba despre nimic concret. Însă astfel de informaţii, alături de interesul încă de actualitate pentru James Rodriguez, confirmă ambiţiile noilor proprietari de a o readuce pe Inter în prim-planul fotbalului italian şi, mai ales, european.

De altfel, în această vară, la scurt timp după preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la indonezianul Erick Thohir, Suning a investit aproape 100 de milioane în transferurile lui Antonio Candreva, Joao Mario şi Gabriel Barbosa.

Cu toate acestea, echipa lui Frank de Boer, numit în locul lui Roberto Mancini cu puţin timp înainte de startul sezonului, are un început de campionat nesigur. Deşi a reuşit să câştige în faţa campioanei Juventus, Inter a pierdut împotriva lui Chievo şi a remizat cu Palermo şi Bologna, ocupând doar locul 9.

Principala problemă a nerazzurrilor pare să fie apărarea, în special lipsa unor fundaşi laterali de calitate. Din acest motiv, până la marea lovitură din vară, conducerea clubului încearcă să aducă întăriri pe posturile deficitare. Matteo Darmian, care nu mai intră în planurile lui Jose Mourinho la Manchester United, şi germanul Jonas Hector, de la FC Koln, sunt ţintele Interului pentru perioada de mercato din ianuarie.