• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Inter Milano mizează pe Ionuţ Radu. Tânărul portar român şi-a prelungit contractul cu nerazzurrii până în 2020, a anunţat site-ul oficial al grupării italiene.

În vârstă de 19 ani, Ionuţ Radu mai avea contract cu Inter până în 2017, iar oficialii milanezi, încântaţi de prestaţiile românului, au decis să-i ofere o nouă înţelegere.

"Cred că mai mulţi dintre jucătorii noştri de la Primavera sunt pregătiţi pentru a face pasul spre fotbalul mare, din Serie A. Dar dacă ar trebui să aleg un singur jucător, aş spune Ionuţ Radu.

Cred că este deja pregătit să joace la nivel înalt, e pregătit inclusiv de Serie A, dar e nevoie să i se dea spaţiu, pentru că are calităţi ieşite din comun", declara directorul academiei de tineret de la Inter, Roberto Samaden, în luna mai.

În acea perioadă, se discuta foarte mult despre posibilitatea ca Radu să fie împrumutat la o formaţie de Serie B sau chiar de Serie A, unde să aibă şansa de a evolua constant.

În cele din urmă, fostul junior de la Steaua şi Dinamo a rămas la Milano şi a fost inclus în lotul echipei mari, fiind al patrulea portar al nerazzurrilor, după Samir Handanovic, Juan Pablo Carrizo şi Tommaso Berni.

Ionuţ Radu şi-a făcut deja debutul în prima ligă italiană. În ultima etapă a sezonului trecut, românul a fost folosit în ultimele 20 de minute ale partidei pe care Inter a pierdut-o cu 3-1 pe terenul lui Sassuolo şi a reuşit să nu primească gol.

Sursa foto: inter.it