• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gazzetta dello Sport a publicat în ediția de azi un material privind relația de prietenie dintre Ștefan Radu și antrenorul lui Lazio. Jurnaliștii italieni spun că între ei există o relație de respect, muncă și onetitate, din care ambii au de câștigat.

”Lazio joacă bine datorită relației dintre conducătorul din vestiar și antrenor”, sunt de părere jurnaliștii italieni, care descriu cum Ștefan Radu a evoluat alături de Simone Inzaghi, înainte ca fostul atacant să ajungă antrenor. ”Fundașul a sosit la echipă în ianuarie 2008, iar Inzaghi, în acel moment, urma să plece sub formă de împrumut la Atalanta, dar actualul antrenor s-a întors vara următoare pentru încă două sezoane, înainte de retragere”, rescriu aceștia, care au observat că cei doi au ajuns să colaboreze din nou, din luna aprilie a acestui an, când Simone Inzaghi l-a înlocuit pe Stefano Pioli pe banca lazialilor. De altfel, tehnicianul de 40 de ani a continuat să fie antrenorul lui Lazio și după ce Marcelo Bielsa a renunţat să mai antreneze echipa după doar două zile.

La finalul carierei lui Inzaghi, cei doi au fost colegi de cameră. "Simone s-a schimbat foarte mult de când este antrenor, nu se compară cu Simone – fotbalistul. Ca să fiu sincer, la prima vedere nu credeam că o să fie antrenor. Dar acum cred că e un tehnician excelent și că va avea succes", a spus fundașul român.

Simone Inzaghi s-a apucat de antrenorat în 2010 și în tot acești ani a fost tehnicianul formației Primavera a lui Lazio.

Fundașul român a semnat sezonul trecut prelungirea contractului cu Lazio, pe 5 sezoane, iar principalul motiv pentru care Radu a primit un an suplimentar de contract a fost dorința șefilor de a-i asigura finalul de carieră, chiar dacă nu au putut să egaleze salariul cerut de internaționalul nostru. La data scadenței contractului, Ștefan Radu va avea 33 de ani.