• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Juventus şi Torino sunt singurele echipe cu doi reprezentanţi în echipa ideală a transferurilor din această vară în Serie A TIM, realizată de Gazzetta dello Sport în funcţie de notele acordate de celebrul cotidian italian.

Gonzalo Higuain a fost cel mai scump transfer al verii în Italia, Juventus plătindu-le celor de la Napoli 90 de milioane de euro în schimbul golgheterului din stagiunea precedentă. Investiţia bianconerilor a confirmat deja, argentinianul marcând 6 goluri şi împărţind poziţia de lider în clasamentul marcatorilor din Serie A cu Mauro Icardi (Inter) şi Carlos Bacca (AC Milan).

Un alt juventin prezent în 11-le ideal al transferurilor este Mehdi Benatia. Fundaşul marocan adus de la Bayern Munchen s-a impus repede în echipa lui Max Allegri şi are cea mai mare medie a notelor în Gazzetta dello Sport dintre apărători.

Şi cealaltă echipă din Torino dă doi oameni în această echipă. Fundaşul stânga Antonio Barreca, internaţional italian de tineret venit după un împrumut de un an la Cagliari, şi Iago Falque, adus de la AS Roma, sunt cei doi elevi ai lui Sinisa Mihajlovic nominalizaţi în 11-le realizat de jurnaliştii italieni.

Inter şi Milan sunt reprezentante în echipă de Joao Mario, respectiv Gabriel Paletta, ceilalţi "titulari" fiind Thomas Strakosha (Lazio), Pol Lirola (Sassuolo), Leandro Paredes (AS Roma), Carlos Sanchez (Fiorentina) şi Andrea Petagna (Atalanta).

ECHIPA IDEALĂ A TRANSFERURILOR DIN SERIE A

GdS a realizat şi un 11 al celor mai mari dezamăgiri dintre jucătorii transferaţi înaintea actualului sezon. Deloc surprinzător, ultima clasată, Crotone, singura echipă fără victorie pe teren, este cel mai bine reprezentantă, prin Diussenne, Ceccherini şi Simy. Dintre echipele mari, Milan îl dă în această formaţie pe Lapadula, fostul atacant de la Pescara, care nu a reuşit încă să convingă pe San Siro.

ECHIPA DEZAMĂGIRILOR