• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Dries Mertens a devenit un adevărat idol la Napoli, unde se simte excelent, dar belgianul recunoaşte că are un mic regret. Vara trecută, a refuzat un transfer la FC Barcelona, pentru că nu voia să fie rezervă. Nu ştia, însă, că Neymar avea să fie vândut ulterior.

Sezonul trecut a fost cel al consacrării definitive pentru Mertens. Reprofilat de Maurizio Sarri ca "9 fals", după accidentarea lui Arkadiusz Milik, belgianul s-a transformat într-o adevărată maşină de goluri. A marcat de 28 de ori în Serie A TIM, fiind depăşit doar de Edin Dzeko, iar cluburile importante ale Europei au început să-l urmărească tot mai atent. Printre acestea s-a numărat şi Barcelona.

Deşi recunoaşte că i-ar fi plăcut să îmbrace tricoul blaugrana, fotbalistul de 30 de ani a spus că nu ar fi acceptat statutul de rezervă. Fiind convins că nu va putea juca într-o linie ofensivă cu Lionel Messi, Luis Suarez şi Neymar, Mertens a decis să semneze un nou contract cu Napoli, valabil până în 2020. La momentul respectiv nu ştia că Barça îl va vinde pe Neymar la Paris St. Germain pentru o sumă record, 222 de milioane de euro.

"A fost un interes al celor de la Barcelona, dar aş fi fost rezervă pentru Messi, Suarez şi Neymar. După un an excelent la Napoli, nu voiam să mă întorc pe bancă, chiar dacă era vorba despre Barcelona. Nu ştiam că Neymar va pleca. Am decis să semnez un nou contract, apoi Neymar a mers la PSG, astfel că piaţa transferurilor a explodat", a declarat Mertens, într-un interviu pentru ziarul belgian Het Laatste Nieuws.

Atacantul napoletanilor spune că Barcelona a plătit 100 de milioane pentru un înlocuitor al lui Neymar care nu ar fi trebuit să coste mai mult de jumătate din această sumă, referindu-se la Ousmane Dembele, şi a dezvăluit că are o clauză de reziliere ce poate fi considerată un adevărat chilipir, la preţurile vehiculate în prezent în mercato.

"Din această vară, am o clauză de 28 de milioane de euro. Am devenit o afacere. Unde mai găseşti un jucător care marchează 28 de goluri în Serie A la preţul ăsta? Nicăieri, nu?", a comentat Mertens.

Dries Mertens se numără printre principalii marcatori din Serie A TIM şi în actuala stagiune. În 13 etape, a înscris deja de 10 ori. De asemenea, are 3 goluri în Liga Campionilor.