• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gianluigi Donnarumma poate deveni cel mai bun portar din lume, este de părere agentul goalkeeperului italian, Mino Raiola, care păstrează însă suspansul în ceea ce priveşte viitorul clientului său.

Portarul de 17 ani s-a impus ca titular la AC Milan, după ce Sinisa Mihajlovic l-a promovat la echipa mare a rossonerilor, şi, în ciuda vârstei fragede, a arătat o maturitate de invidiat. Un lucru deloc lipsit de importantă, mai ales în condiţiile în care Donnarumma evoluează pe un post delicat.

Raiola este convins că acesta e doar începutul unei cariere de excepţie.

"Donnarumma este o capodoperă care devine tot mai frumoasă în fiecare zi. Are doar 17 ani, dar e matur ca un veteran. Este foarte serios şi foarte politicos, iar la fiecare antrenament încearcă să devină tot mai bun. Ţineţi minte ce vă spun: Donnarumma poate deveni cel mai bun portar al lumii", a declarat Raiola, într-un interviu acordat cotidianului Corriere dello Sport.

Când a venit vorba despre şansele ca tânărul pe care mulţi îl văd drept urmaşul natural al lui Gianluigi Buffon, cunoscutul agent a evitat un răspuns clar şi a lăsat de înţeles că totul depinde de noii proprietari ai clubului.

"Depinde de ceea ce vor face chinezii. Este în regulă să apari pe un munte de bani, pentru că pot plăti datoriile şi pot să reorganizeze clubul. Dar vrea să văd cât de mare este pasiunea noilor proprietari.

Cei 30 de ani ai lui Berlusconi au rămas în istorie în primul rând datorită pasiunii preşedintelui, şi abia apoi pentru banii pe care i-a cheltuit", a precizat Mino Raiola.

Declaraţiile impresarului vin în contextul în care Tuttosport a scris că sunt şanse mari ca Donnarumma să-i ia locul lui Buffon la Juventus, atunci când veteranul bianconerilor va decide să se retragă. Relaţia bună dintre Raiola şi actuala campioană a Italiei, incertitudinea de la Milan, ambiţiile mari ale torinezilor şi contractul scadent în 2018 sunt principalele argumente ale cotidianului de casă al "Bătrânei Doamne" în favoarea mutării.