• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Paolo Maldini a refuzat oferta noilor proprietari ai lui AC Milan de a ocupa o funcţie în cadrul clubului, susţinând că nu există "premise pentru o echipă câştigătoare".

Grupul chinez Sino-Europe Sports a încheiat un acord de principiu pentru preluarea controlului la AC Milan, iar noii proprietari îşi doresc o legendă a rossonerilor în viitoarea organigramă. Câştigător a 26 de trofee cu gruparea lombardă, alături de care a petrecut nu mai puţin de 25 de sezoane, Maldini era considerat cea mai bună soluţie.

Fostul fundaş, care deţine recordul de apariţii în Serie A TIM, cu 647, nu a fost însă convins de proiectul chinezilor şi a refuzat oferta. Presa italiană a scris că la mijloc ar fi dezacordurile de natură financiară şi nemulţumirea lui Maldini vizavi de faptul că rolul său nu ar fi fost unul de prim-plan.

Printr-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Maldini a ţinut să aducă precizări şi să ofere propria variantă despre negocierile cu noua conducere.

"Trebuie să respect valorile care m-au condus în viaţă, trebuie să respect fanii care, de-a lungul timpului, au identificat în mine pasiunea, dorinţa şi seriozitatea. Trebuie să respect Milanul şi pe mine.

Nu am înaintat nicio cerere financiară. Salariul a fost întotdeauna o consecinţă a înţelegerii, niciodată motivul. La prima noastră întâlnire, am explicat că definirea exactă a rolului meu va fi baza pentru orice posibilă colaborare.

Cum pot judeca o ofertă când responsabilităţile nu au fost stabilite? Am punctat că voi da totul pentru un proiect serios care mi-ar fi oferit un rol important, dar nu voi accepta niciodată să fiu folosit doar ca un simbol. Pentru mine, Milan este o chestiune de suflet.

Nu am cerut un rol "a la Galliani", adică de administrator delegat cu puteri depline. Ştiu care sunt calităţile mele, dar îmi cunosc şi mai bine limitele. Aria mea de competenţă trebuie să fie cea sportivă.

Mi s-a propus funcţia de director tehnic, iar înainte de asta a fost angajat un director sportiv care are încrederea administratorului delegat, astfel că, potrivit organigramei, ar fi trebuit să decid orice orice proiect şi orice cumpărare sau vânzare a unui jucător împreună cu directorul sportiv.

Întrebarea mea punctuală a fost ce se va întâmpla când nu vom fi de acord. Mi s-a spus că în acest caz, va decide administratorul delegat, domnul Fassone. Acestea fiind spuse, nu cred că există premise pentru o echipă câştigătoare.

Eu am făcut parte din echipe care au scris istorie şi ştiu că pentru a ajunge la acele rezultate e nevoie de coeziune la toate nivelurile şi de roluri bine definite", a scris Maldini.

După refuzul fostului căpitan, oficialii rossonerilor s-ar putea reorienta şi să-i propună funcţia lui Massimo Ambrosini, susţine cotidianul Gazzetta dello Sport.