• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Preluarea clubului AC Milan de către noii proprietari chinezi, grupul Sino Europe Sports, va fi completă până la mijlocul lunii decembrie.

Potrivit cotidianului Gazzetta dello Sport, pe data de 2 decembrie este programată o întâlnire a Consiliului de Administraţie, principalul punct pe ordinea de zi fiind cedarea pachetului majoritar de acţiuni de către Silvio Berlusconi, după 30 de ani în care a deţinut clubul.

Până la acea dată, Sino Europe Sports trebuie să vireze restul de 440 de milioane de euro pentru achiziţionarea clubului, după ce, în momentul semnării acordului preliminar, s-au plătit 100 de milioane de euro.

În cazul în care transferul banilor va fi întârziat dintr-un motiv sau altul, a fost prevăzută o dată de rezervă pentru întrunirea Consiliului de Administraţie, respectiv 13 decembrie, susţine sursa citată.

Viitorul administrator delegat al rossonerilor, Marco Fassone, a revenit în Italia, după câteva zile petrecute în China, unde s-a întâlnit cu reprezentaţii Sino Europe Sports pentru a pune la punct ultimele detalii ale tranzacţiei, şi a confirmat că cedarea clubului este iminentă.

Astfel, AC Milan va avea proprietari chinezi, la fel ca marea rivală Inter Milano, pe care o va întâlni în Derby della Madonnina, după pauza de meciuri internaţionale, într-o partidă considerată pe teren propriu.

Sub conducerea lui Silvio Berlusconi, AC Milan a câştigat 8 titluri şi 5 trofee Champions League. Cu toate acestea, ultimii ani au adus un declin accentuat pentru echipa antrenată în prezent de Vincenzo Montella, aceasta ratând calificarea în cupele europene în precedentele trei sezoane.

În actuala ediţie de campionat, rossonerii au un start peste aşteptări, ocupând locul 3 în Serie A TIM, cu 25 de puncte după 12 etape.