• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Alberto Brignoli a devenit povestea weekend-ului în fotbalul european, după ce a marcat golul prin care Benevento a obţinut primul punct din istoria sa în Serie A TIM.

Portarul echipei aflată la debut în prima ligă italiană a marcat în minutul 90+5 al partidei de pe teren propriu cu AC Milan, încheiată la egalitate, scor 2-2. Românul George Puşcaş, care evoluează la gruparea giallorossa, a reuşit la rândul său să înscrie, primul său gol în Serie A.

La finalul partidei, Brignoli a venit extrem de emoţionat la microfonul Sky Italia şi a povestit cum a devenit eroul zilei.

"Am auzit de pe bancă 'urcă, urcă!'. Eram conduşi cu 2-1 şi nu mai era nimic de pierdut. Am închis ochii şi am sărit. M-am aruncat ca un portar, nu ca un atacant", a declarat goalkeeperul de 26 de ani.

Devenit primul portar care marchează în Serie A după Massimo Taibi, în 2001, Brignoli a pus capăt prin golul său unei serii de 14 înfrângeri pentru Benevento.

"Sunt fericit nu doar pentru mine, ci pentru toată lumea. Am pierdut multe meciuri nemeritat în minutul 90. Măcar o dată s-a întâmplat în favoarea noastră, după trei luni de mari sacrificii", a spus Brignoli.

VIDEO: Golul lui Brignoli