• Tenis, Thailanda: Simona Halep - Johanna Konta (sâmbătă, ora 13:00, Digi Sport 2) 
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Unul dintre cele mai frumoase momente din cariera de jucător a lui Cosmin Contra a fost golul marcat în poarta celor de la Inter Milano, într-un Derby della Madonnina pe care AC Milan l-a câştigat cu 4-2, în 2001. Prezent în studioul emisiunii "Digi Sport Special", antrenorul lui Dinamo a spus povestea acelei reuşite de senzaţie.

"Aveam o relaţie foarte bună cu Fatih Terim până a fost dat afară. Toată vara, când am venit de la Alaves, a lucrat cu mine ca fundaş dreapta titular. Cu patru zile înainte de primul meci, la Brescia, Chamot, care era accidentat, a primit ok-ul doctorilor să intre la antrenamente şi duminică a fost băgat titular.

Mi-aduc aminte că erau vreo 40 de grade şi, neavând nici meciuri amicale, Chamot a suferit foarte mult. Au venit două goluri ale Bresciei, marcate de Tare din centrări de pe partea dreaptă, şi, la pauză, Terim mi-a spus să mă duc să mă încălzesc. Ce să mă încălzesc, că erau 40 de grade? Am făcut o alergare uşoară şi eram încălzit.

Singurul lucru pe care mi l-a spus a fost să joc cum ştiu eu. Adică pe atac. Am scos un penalty şi am făcut 2-2. Cred că asta cu Inter a fost o superstiţie, pentru că la pauză mi-a spus acelaşi lucru. "Intră şi fă ce ştii tu mai bine". Şi am dat gol, pasă de gol şi am câştigat", şi-a amintit Contra.

VIDEO: Rezumat Brescia - Milan 2-2

Fostul internaţional a evoluat pentru rossoneri un singur sezon, 2001/02, marcând 3 goluri în 29 de prezenţe. Transferat de la Alaves, după campania extraordinară a bascilor în Cupa UEFA, încheiată cu o înfrângere dramatică în finala cu Liverpool (4-5, după prelungiri), Contra a fost vândut după doar un an la Atletico Madrid. A păstrat, însă, amintiri frumoase din scurta perioadă petrecută în Italia.

"Am avut noroc să întâlnesc mari campioni în acea echipă. Unul dintre ei, Maldini. Am avut foarte multe de învăţat de la el. Un profesionist desăvârşit. Acolo am înţeles ce înseamnă sacrificiul", a precizat Contra.

VIDEO: Rezumat Inter - AC Milan 2-4