• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

În timp ce AC Milan traversează o perioadă dificilă, un jucător crescut de rossoneri, Simone Verdi, face spectacol în Serie A TIM.

Fotbalistul de 25 de ani a marcat de două ori din lovitură liberă pentru Bologna, în meciul de pe teren propriu cu Crotone. O performanţă cu atât mai spectaculoasă cu cât a reuşit să înscrie şi cu stângul, şi cu dreptul.

Verdi a deschis scorul în minutul 38, când a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Mingea trimisă cu piciorul stâng l-a lăsat fără replică pe portarul calabrezilor, Alex Cordaz, inacapabil să schiţeze vreun gest.

VIDEO: Primul gol al lui Verdi

După ce Crotone a restabilit rapid egalitatea, prin Budimir, Verdi s-a remarcat încă o dată. În prelungirile primei reprize, "nouarul" Bolognei a beneficiat de o altă lovitură liberă din preajma careului. A executat din nou perfect. De această, cu piciorul drept. Iar Cordaz a fost nevoit din nou să scoată mingea din poartă.

VIDEO: Al doilea gol al lui Verdi

De peste trei ani nu mai marcase un jucător două goluri din lovitură liberă într-un meci din Serie A. Ultimul care o făcuse era brazilianul Paulinho, de la Livorno, într-un duel cu Udinese.

De asemenea, Verdi a devenit primul jucător care a înscris de două ori direct din lovitură liberă într-o partidă de Serie A executând atât cu stângul, cât şi cu dreptul, din sezonul 2004/05.

Ultimul fotbalist al Bolognei care a reuşit o "doppietta" din lovitură liberă a fost Cristiano Scapolo, în 1996.

Din păcate pentru Verdi, golurile sale, cu care a ajuns la cota 3 în acest sezon, nu au fost suficiente, iar Bologna a pierdut suprinzător în faţa lui Crotone, scor 2-3. După pauză, Trotta, din penalty, şi Budimir, au întors rezultatul pentru oaspeţi, la care Adrian Stoian a evoluat până în minutul 60, când a fost înlocuit de Rohden.