• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Mauro Icardi are un sezon excelent la Inter Milano şi este la un pas să intre între cei mai buni zece marcatori all-time ai nerazzurrilor.

Mai mult decât atât, odată cu "dubla" reuşită sâmbătă seară în victoria cu 3-1 de pe terenul lui Cagliari, argentinianul a egalat o performanţă reuşită de doar doi jucători în întreaga istorie a clubului.

Prin cele două goluri înscrise în poarta sarzilor, căpitanul echipei antrenate de Luciano Spalletti a ajuns la cota 15 în acest sezon. Este a patra stagiune consecutivă în care sud-americanul atinge această bornă.

În cei aproape 110 de existenţă ai clubului, doar Giuseppe Meazza şi Istvan Nyers au mai reuşit să înscrie de cel puţin 15 ori în patru sezoane la rând. Primul, cel mai bun marcator al nerazzurrilor, cu 284 de goluri, a făcut-o între 1930 şi 1936. Celălalt, în perioada 1949-1953.

De asemenea, cu 93 de goluri în toate competiţiile pentru Inter, în 160 de meciuri, Icardi este la doar un gol de Top 10 all-time. Mario Corso ocupă în prezent poziţia a zecea în acest clasament, cu 94 de goluri.

Liderul Meazza este urmat pe podium de Alessandro Altobelli (209 goluri) şi Roberto Boninsegna (171).

Periada excelentă a golgheterului interist a atras atenţia celor de la Real Madrid, dar Icardi a evitat să ofere un răspuns clar în privinţa viitorului său, la finalul partidei de la Cagliari.

VIDEO: Rezumat Cagliari - Inter 1-3