• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Udinese a făcut spectacol în meciul cu Perugia din Cupa Italiei. Friulanii s-au impus cu un neverosimil 8-3 pe teren propriu şi o vor întîlni pe Napoli în optimile de finală. Maxi Lopez a fost eroul partidei, cu patru goluri marcate.

Festivalul de goluri de pe Dacia Arena a fost deschis de căpitanul gazdelor, Danilo, care a înscris după o minge prelungită de Maxi Lopez. Argentinianul avea să dubleze avantajul bianconerilor, în urma unui penalty obţinut de Lasagna.

Acelaşi Lasagna avea să-şi treacă la rândul său numele pe lista marcatorilor, la capătul unei faze spectaculoase. La pauză a fost, însă, 3-1, pentru că Perugia a redus din diferenţă prin Cerri, care a transformat o lovitură de la 11 metri acordată după un henţ în careu.

În startul părţii a doua, Maxi Lopez a făcut "dubla" şi a readus-o pe Udinese la trei goluri în faţă. Formaţia din Serie B a revenit în meci rapid, datorită reuşitelor semnate de Bianco şi Mustacchio, în decurs de doar cinci minute.

Friulanii au scăpat de emoţii imediat. După un nou penalty, Maxi Lopez a făcut 5-3, apoi şi-a completat seara fantastică şi a punctat pentru a patra oară. În ultimele zece minute, Ingesson şi Jankto au stabilit rezultatul final.

S-a terminat 8-3, primul succes al lui Massimo Oddo pe banca lui Udinese, care merge în optimile Cupei Italiei, fază a competiţiei în care va da peste liderul din Serie A TIM, Napoli.

ECHIPELE

Udinese: Scuffet - Larsen, Nuytinck, Danilo - Widmer, Fofana, Balic (Ingelsson 57), Jankto, Pezzella (Bochniewicz 73) - Lasagna (Ewandro 76), Maxi Lopez

Antrenor: M. Oddo

Perugia: Rosati - Zanon, Belmonte (Casale 57), Dossena, Pajac (Coccolo 87) - Bianco, Colombatto, Emmanuello - Falco - Mustacchio (Han 83), Cerri

Antrenor: R. Breda