• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Vlad Chiricheş continuă să impresioneze la Napoli. Fundaşul român a fost titular pentru a treia oară la rând în Serie A TIM, în remiza de pe San Paolo între vicecampioana Italiei şi Lazio Roma, scor 1-1, iar prestaţia sa a fost apreciată de presa italiană.

Venit după evoluţiile bune din meciurile cu Empoli, în care a şi marcat, şi Juventus, Chiricheş a confirmat trendul ascendent pe care se află. O veste excelentă şi pentru selecţionerul naţionalei României, Christoph Daum, în perspectiva partidei cu Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale 2018.

Fostul stelist nu a jucat niciun minut în actualele calificări, din cauza problemelor medicale, însă forma sa actuală îl recomandă pentru un loc de titular în disputa cu Lewandowski&co.

De altfel, Gazzetta dello Sport consideră că fundaşul de 26 de ani şi-a câştigat un loc în primul 11 şi pe San Paolo, după ultimele prestaţii.

"Ar fi un delict să fie ţinut în afara echipei, în acest moment. Se înţelege aproape perfect cu Koulibaly", a scris Gazzetta, care i-a acordat nota 6 pentru evoluţia din meciul cu Lazio. Românul ar fi primit probabil mai mult, dar "Keita l-a surprins la gol".

VIDEO: Golul marcat de Lazio

Tot 6 a primit Chiricheş şi în Corriere dello Sport, care susţine însă că internaţionalului român nu i se poate reproşa faptul că i-a lăsat adversarului colţul scurt la faza golului egalizator al lui Keita.

Şi Ştefan Radu, integralist la Lazio şi avertizat chiar după un duel cu Vlad Chiricheş, a fost lăudat de jurnaliştii italieni. Fostul dinamovist a primit 6,5 atât în Gazzetta, cât şi în Corriere, primind aprecieri pentru felul în care l-a anulat pe Jose Callejon şi pentru o intervenţie în final în faţa lui Manolo Gabbiadini.