• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Ianis Hagi a fost trimis la echipa Primavera a Fiorentinei, unde ar avea mai multe şanse să joace, şi nu a avut nevoie de foarte mult timp pentru a impresiona.

Fiul lui Gică Hagi s-a remarcat în victoria cu Spezia, scor 6-2, în care a deschis scorul cu o execuţie superbă dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri.

Ianis a fost doar unul dintre tinerii talentaţi pe care Paulo Sousa i-a trimis la echipa Primavera pentru a prinde cât mai multe minute. Toledo şi Faye se află în aceeaşi situaţie şi s-au numărat la rândul lor printre marcatorii din meciul cu Spezia.

La finalul partidei, antrenorul echipei de tineret a toscanilor, Federico Guidi, a vorbit despre Hagi şi despre ceilalţi jucători aflaţi în circuitul formaţiei mari.

"Sunt băieţi aflaţi în atenţia echipei mari, veniţi aici pentru a prinde minute, pentru a-şi pune la punct condiţia fizică şi a-şi găsi ritmul de joc. S-au comportat excepţional, au adus calitate pe teren şi suntem cu adevărat fericiţi pentru ceea ce au adus echipei şi pentru prestaţiile lor", a precizat tehnicianul.

În urmă cu două zile, după ce Viitorul a câştigat cu 2-1 meciul din deplasare cu FC Botoşani, Gică Hagi s-a arătat optimist în privinţa şanselor fiului său de a debuta curând şi la echipa mare a Fiorentinei.

"E alături de echipa mare, eu zic că mai devreme sau mai târziu o să apară. Sperăm să vină şi ziua debutului, să intre cât mai repede şi apoi să rămână acolo. Am vorbit cu el, sunt foarte mulţumiţi de el din toate punctele de vedere. Atât sportiv, cât şi din punct de vedere al caracterului", a spus fostul căpitan al echipei naţionale.