• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Ianis Hagi vrea să se impună în Italia şi îşi doreşte să-i calce pe urme lui Adrian Mutu la Fiorentina. "Sper ca într-o bună zi să fiu şi eu la fel de iubit cum a fost el acolo", a spus fostul jucător de la Viitorul.

Fiul lui Gică Hagi s-a adaptat rapid în Italia. Transferat în această vară la Fiorentina, Ianis a fost ajutat de Ciprian Tătăruşanu să se integreze la noua echipă.

"E un coleg foarte bun şi mai ales un prieten foarte bun. Mentalitatea este mult diferită. Antrenamentele sunt mereu la 100% şi cine e bun acela joacă. Nu se face echipa după nume, ci după cum joci pe teren", a declarat Hagi jr, la plecarea naţionalei U19 spre Olanda, unde se va desfăşura prima parte a calificărilor la Euro 2017.

Ianis Hagi aşteaptă cu nerăbdare debutul la echipa mare a toscanilor şi speră să-i calce pe urme lui Adrian Mutu, care a scris istorie în tricoul Fiorentinei.

"Ştiu că e foarte iubit în Firenze, am simţit şi pe pielea mea când a venit acolo la aniversarea de 90 de ani. Sper ca într-o bună zi să fiu şi eu la fel de iubit cum a fost el acolo.

Îmi aştept momentul. Când va decide Mister să debutez, atunci voi debuta. Până atunci, unde voi juca voi încerca să-mi fac treaba cât mai bine şi să demonstrez că sunt bun", a precizat fotbalistul de 17 ani.

Ianis Hagi a fost convocat pentru meciurile din Serie A TIM cu Juventus, Chievo şi AC Milan, dar nu a debutat încă oficial la echipa de seniori a Fiorentinei.