• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fotbalul a revenit în Ghencea. CSA Steaua a susținut în această dimineață primul antrenament deschis publicului, iar fanii au fost nerăbdători să vadă noua echipă a Armatei. Încă de la ora 9:30 s-au strâns la stadionul echipei favorite, care va fi înscrisă în liga a 4-a sau a 5-a.

În jur de 500 de suporteri s-au strâns la stadionul Ghencea, majoritatea membri ai Peluzei Sud Steaua, care și-a anunțat oficial susținerea pentru echipa Armatei, dar și câțiva membri de la Peluza Nord a roș-albaștrilor. Aceștia au arătat că le este dor de fotbal, după ce au renunțat să mai meargă la meciurile formației finanțate de Gigi Becali, din cauza conflictului cu MApN, și au creat o atmosferă superbă la anternamentul echipei conduse de Marius Lăcătuș și Ștefan Iovan, și antrenate de Ion Ion. Pentru a putea reînființa echipa, cei de la CSA au cumpărat un întreg lot de jucători de la Regal București.

Fanii prezenți la terenul de antrenament din Ghencea au aprins torțe, au afișat bannere și au scandat numele echipei favorite.

”Împreună continuăm istoria”, era scris pe unul dintre bannerele afișate de fanii roș-albaștrii.

 

Înfiinţarea echipei militare vine ca urmare a litigiului dintre CSA Steaua şi gruparea din Liga I, FC Steaua Bucureşti, în urma căruia clubul finanţat de Gigi Becali a pierdut dreptul de folosire a mărcii "Steaua Bucureşti" şi a fost obligat să îşi schimbe denumirea în FCSB.

Războiul dintre FCSB și Armată a început în anul 2015, când FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie 2014 prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret. Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT