FIFA Womens World Cup 2023 Final - Spain v England - Stadium Australia
Parchetul cere 2 ani și 6 luni de închisoare pentru autorul sărutului care a scandalizat o lume întreagă
Romania v Colombia - International Friendly
Denis Drăguș are preț! Belgienii au anunțat câte milioane de euro vrea Standard Liege
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

UPDATE Gigi Becali află pe 3 aprilie dacă va fi eliberat. Ce a declarat în instanţă

31.03.2015, 12:09

UPDATE 20:30: Judecătorii Tribunalului Constanţa au amânat pentru 3 aprilie pronunţarea privind eliberarea condiţionată a lui George Becali din penitenciar, după ce marţi au judecat contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei Judecătoriei Medgidia de a admite cererea de eliberare a omului de afaceri. Sentinţa pe care o vor da magistraţii va fi definitivă.

Becali
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Becali le-a spus judecătorilor că el nu reprezintă un pericol social, că lucrările pe care le-a scris în penitenciar 'sunt făcute cu inimă şi sânge', sunt lucrări 'mai mult spirituale', sunt 'trăirile' lui din temniţă şi a menţionat că şi din spatele gratiilor a ajutat oamenii nevoiaşi, donând trei milioane de euro.

UPDATE 15:50: Tribunalul Constanţa a judecat azi contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia din 6 martie a Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali din Penitenciarul Poarta Albă, instanţa rămânând în pronunţare. Şedinţa a luat sfârşit, urmând ca, în cursul zilei, să fie anunţată hotărârea.

Procurorul DNA a cerut judecătoarei de la Tribunalul Constanţa să admită contestaţia la decizia Judecătoriei Medgidia, considerând că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru liberarea condiţionată. Astfel procurorul anticorupţie a susţinut că Becali nu poate beneficia de această măsură deoarece cărţile scrise de el nu sunt lucrări ştiinţifice, dar şi că ar fi fost favorizat la Academia "Gheorghe Hagi", acolo unde a muncit.

"Pentru a câştiga 30 de zile trebuie să publice lucrări ştiinţifice, iar lucrările sale nu sunt de această natură pentru că nu reprezintă rezultatul unei cercetări ştiinţifice. (...) E notorie ideea că a avut un regim favorizat la Academia "Gheorghe Hagi", au fost suspiciuni că nu a efectuat munca prestată", a spus procurorul DNA, care nu a negat că Gigi Becali a făcut şi face acte caritabile, dar a susţinut că acest aspect nu este unul suficient că acesta nu va mai comite infracţiuni după ce va fi eliberat.


În schimb, avocata lui Gigi Becali, Aurica Grigorescu, a cerut respingerea contestaţiei spunând că sunt îndeplinite condiţiile pentru liberarea condiţionată.

Becali: "Cărţile sunt scrise cu inima"

Gigi Becali a afirmat că, potrivit legii, cărţile sale sunt considerate lucrări ştiinţifice din momentul în care au fost publicate.

"Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sânge. Mă trezeam la două noaptea din somn şi notam o idee, nu am scris cărţi de 20 de pagini de dragul de a scădea din pedeapsă, aşa cum fac unii. Dacă o carte este editată, este lucrare ştiinţifică, aşa zice legea", a mai afirmat Becali în faţa instanţei, adăugând că "Muntele Athos" este cea mai importantă lucrare a sa.

El a declarat că nu va repeta infracţiunile pentru care a fost condamnat după ce va ieşi din închisoare.

"În cazul cu sechestrarea am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat nişte bani la bodyguarzi să-mi recupereze maşina şi i-au sechestrat pe cei care au furat-o, fără ştirea mea. Trebuia să anunţ Poliţia, recunosc, e vina mea, iar pentru asta am primit trei ani cu suspendare. Eu nu sunt un om care să sechestreze persoane. Cei care au sechestrat sunt liberi şi nu prezintă pericol pentru societate", a afirmat Becali.

El a precizat că a fost condamnat şi pentru complicitate la abuz în serviciu, infracţiune comisă în urmă cu 17 ani, atunci când nu avea funcţie publică şi nu a repetat infracţiunea mai târziu, când a ajuns europarlamentar şi deputat.

"Am făcut complicitate la abuz în serviciu acum 17 ani, când eram nimeni, nu ştiam pe nimeni, pentru când am făcut un schimb de terenuri. Între timp, am fost europarlamentar, am ajuns deputat în Parlamentul României şi nu am mai făcut niciun abuz în serviciu când puteam să fac. Sunt acuzat că în acest schimb de terenuri am furat 900.000 de dolari, dar eu am dat 30.000.000 de euro donaţii la oameni", a declarat Becali, precizând că de când se află în închisoare a donat trei milioane de euro. 


UPDATE 12:25: Procurorii susţin că petentul nu a înţeles natura faptelor penale, deci nu poate fi eliberat fără a recidiva. Aceştia au mai afirmat că nu a fost atins scopul preventiv educativ al pedepsei, deoarece lucrările scrise şi publicate de Gigi Becali nu sunt rezultatul unei cercetări ştiinţifice şi că nu sunt îndeplinite condiţiile obiective şi subiective.

Gigi Becali s-a declarat extrem de emoţionat, în aşteptarea unei hotărâri.

"Emoţiile de azi nu le-am avut nici când am fost condamnat. Am o carte aici, în această carte le mulţumesc judecătorilor care m-au condamnat, pentru că a fost cea mai bună perioadă a mea pentru îmbunătăţirea spirituală. În temniţă am învăţat ce înseamnă mântuirea", a afirmat Gigi Becali.

Instanţa a rămas în pronunţare.


A sosit ziua cea mare pentru Gigi Becali! Patronul Stelei află în cursul acestei zile dacă va fi eliberat condiţionat din închisoare.

Azi, Tribunalul Constanţa judecă recursul procurorilor la decizia Judecătoriei Medgidia de a-l pune în libertate anticipat pe Gigi Becali. Decomadată, instanța a rămas în pronunțare.

Gigi Becali a fost închis pe 20 mai 2013, iar într-un timp scurt s-a ales cu mai multe condamnări: una de trei ani cu suspendare, una de doi ani cu executare şi o alta de trei ani cu executare.

Pedepsele lui Becali s-au contopit și acesta a rămas doar cu condamnarea cea mai mare, de trei ani. La aceasta, Curtea de Apel a decis un spor de pedeapsă de şase luni, deoarece Becali avea mai multe condamnări la activ.

Săptămâna trecută, finanțatorul Stelei a primit o permisie de câteva zile și nu a stat doar alături de familie, semn că așteaptă să fie eliberat cât mai curând.

El a fost surprins într-o cafenea alături de Filipe Teixeira, jucătorul Petrolului, pe care a încercat să-l convingă de oportunitatea unui transfer în Ghencea, asta chiar înaintea duelului direct dintre bucureșteni și prahoveni, din semifinalele Cupei României.

Etichete: gigi becali inchisoare , eliberare gigi becali , proces tribunal becali , stire becali steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"

PSG a aflat prețul! Înlocuitorul lui Kylian Mbappe costă 175.000.000€
France Kylian Mbappe Press conference at the Groupama Stadium Lyon
Mircea Lucescu revine pe bancă! Acord cu noua echipă
Ahead of Turkish Super Cup match in Riyadh
CFR Cluj, reacție categorică despre interesul lui Brighton pentru Otele: ”Nu suntem fericiți”
otele
Citește și
Scene neverosimile la un meci de fotbal! Jucătorii și-au împărțit pumni și picioare chiar pe teren
mexic-bataie
Franța are propriul Messi! Cine este noua vedetă a fotbalului din Hexagon
St Georges Park, England, 26th March 2024: Stephen Mfuni (5) for England holding back Rayane Messi (9) for France during
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Lacrimile lui Vinicius nu l-au impresionat: ”E prea mult!”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură