• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Antrenorul coordonator al CSA Steaua, Marius Lăcătuş, a confirmat la Digi Sport că roş-albaştrii au achiziţionat mai mulţi jucători de la Regal Sport București, însă a precizat că lotul va fi completat şi cu o serie de fotbalişti experimentaţi.

Totodată, legenda Stelei a precizat că jucătorii de la Regal au fost aduşi nu doar pentru echipa mare, ci şi pentru a forma un lot puternic la juniori republicani.

"Începem să facem o treabă cât se poate de bună. Am luat lotul '99 şi câţiva jucători de la generaţia 2000. Încă nu sunt legitimaţi la CSA, nu au fost înregistrate contractele, dar am vorbit cu părinţii, pentru că în cazul unora era nevoie şi de asta, şi rămâne să le înregistrăm. Vom încerca să aducem şi jucători cu experienţă în ligile superioare, adică ligile a doua şi a treia. Există o sumă care s-a plătit, dar nu vă pot spune despre cât este vorba.

Am urmărit multe meciuri, mulţi jucători cu toţi antrenorii. Lucrurile sunt spre foarte bine. Sperăm ca până la sfârşitul lunii să avem lotul echipei mari şi pe cel de la juniori republicani. De aceea am luat jucătorii de la Regal, pentru a avea o echipă bună şi la juniori republicani. Însă o bună parte dintre jucătorii de acolo vor face parte şi din lotul echipei de seniori", a declarat Lăcătuş, la "Digi Sport Special".

Au existat informaţii că CSA Steaua a cumpărat un întreg lot de jucători cu scopul de a evolua direct în liga a treia, în sezonul viitor. Un scenariu respins categoric de Lăcătuş.

"Nu are nicio legătură cu liga în care ne vom înscrie. Nu se va întâmpla să ne asociem cu cineva şi nici să încercăm să intrăm direct în liga a treia. Nu s-a discutat aşa ceva. Am spus mereu că vom pleca de unde ne vor permite regulamentele.

Eu sper să fie liga a patra, dar nu depinde de noi. Există un punctaj pe care trebuie să-l faci, în funcţie de anumite criterii. Rămâne de văzut dacă vom acumula punctele necesare pentru a juca în liga a patra", a spus cel care a cucerit 10 titluri de campion cu Steaua.

În ciuda unor întârzieri la proiectul anunţat de CSA Steaua, Lăcătuş dă asigurări că entuziasmul din jurul echipei nu a dispărut.

"Entuziasmul nu a scăzut. Din contră. Avem alături de noi foştii colegi, conducerea ministerului. Vrem să facem ceva bun, care să dureze, nu ceva de mântuială. Nu vrem să aruncăm praf în ochii lumii. Cei de la Peluza Sud aşteaptă cu nerăbdare să începem, vor fi alături de noi indiferent de liga în care vom juca", a încheiat "Fiara".