• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Francezul Michel Platini, preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), s-a prezentat luni dimineaţa în faţa Comisiei de recurs a FIFA, la Zurich, pentru a contesta suspendarea sa pe opt ani din toate funcţiile legate de fotbal, informează AFP. Fostul căpitan al reprezentativei Franţei a parcurs pe jos ultimii 100 de metri înainte de a a intra în sediul FIFA, schimbând câteva cuvinte cu zecile de ziarişti prezenţi.

”Nu mă lupt pentru viitorul meu, ci împotriva nedreptăţii. Dacă aş fi avut ceva să-mi reproşez, m-aş fi aflat în Siberia, pentru a mă ascunde de ruşine.”, a declarat fostul jucător al lui Juventus Torino şi triplul câştigător al Balonului de Aur (1983, 1984, 1985).

Audierea lui Platini va fi urmată, marţi, cea de a elveţianului Joseph Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, lovit de aceeaşi sancţiune.

Cele două audieri au loc în plină campania electorală pentru alegerea viitorul conducător al instanţei supreme a fotbalului mondial, prevăzute pe 26 februarie, la Zurich.

Scoşi din lumea fotbalului mondial pentru opt ani, Platini şi Blatter s-au angajat într-un parcurs juridic şi procedural de cursă lungă, după această sancţiune care le-a fost aplicată pe 21 decembrie.

Cei doi, până acum cele mai puternice personaje ale planetei fotbal, au căzut din cauza unei plăţi controversate de 1,8 milioane euro făcută de Blatter în contul lui Platini, în 2011, pentru o muncă de consilier efectuată de francez între 1999 şi 2002, fără contract scris.

Juriştii FIFA îi consideră vinovaţi de abuz de poziţie, conflict de interese şi gestiune defectuoasă, eliminând însă cea mai gravă dintre acuzaţiile care li se putea aduce, aceea de corupţie.

Agerpres