• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Michel Platini, actualul conducător al UEFA şi unul dintre candidaţii la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal, s-a declarat uimit de "lentoarea" a Comisiei de Recurs a FIFA, care nu a anunţat nici până în prezent decizia în cazul apelului împotriva suspendării sale, se precizează într-un comunicat al avocaţilor francezului.

"Conform precedentelor declaraţii ale Comisiei electorale, candidatura domnului Platini va fi examinată după ce se va încheia perioada de suspendare care îl vizează. Aşadar, ea nu a fost în niciun fel respinsă", au indicat apărătorii preşedintelui UEFA.

Platini a făcut apel, pe 10 octombrie, împotriva suspendării de 90 de zile dictată împotriva sa de către Comisia de Etică a FIFA, ca urmare a dubiilor care planează în privinţa plăţii de 1,8 milioane euro pe care francezul a primit-o în 2011 din partea lui Joseph Blatter, preşedintele demisionar al FIFA, pentru o activitate de consilier pe care francezul a depus-o între 1999 şi 2002.

Joi, Comisia electorală a FIFA a validat candidaturile a cinci dintre aspiranţii la succesiunea lui Joseph Blatter la preşedinţia FIFA, excluzându-l din cursă pe liberianul Musa Bility, reamintind că în ceea ce-l priveşte pe Platini, candidatura acestuia nu va fi studiată înainte de expirarea suspendării acestuia, pe 5 ianuarie.

Candidaturile validate de către Comisia electorală a FIFA la finalul unui control al integrităţii aspiranţilor la scaunul de preşedinte sunt cele ale prinţului iordanian Ali bin Al Hussein, şeicului Salman Bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, italo-elveţianului Gianni Infantino, francezului Jerome Champagne şi sud-africanului Tokyo Sexwale.

Alegerea succesorului elveţianului Joseph Blatter la conducerea FIFA va fi făcută pe 26 februarie 2016, cu ocazia unui Congres extraordinar al Federaţiei Internaţionale de Fotbal.

Agerpres