• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a declarat că, pentru moment, nu există o soluţie de punere în funcţiune a Arenei Naţionale nici în cazul în care acoperişul neavizat corespunzător nu ar fi folosit.

"Deocamdată, o soluţie nu există. Domnii de la Pompieri spun că, dacă nu au acel agreement, nu pot să ia o decizie. Până atunci nu ne permitem (să punem în funcţiune Arena - n.r.)", a spus Sava, la Digi24.

Întrebat dacă, totuşi, Arena Naţională ar putea fi folosită fără a pune în funcţiune acoperişul care nu are aviz, primarul a răspuns: "Nici în condiţiile astea nu se poate folosi".

Joi, DNA a anunţat că a deschis dosar penal cu privire la existenţa a două documente de avizare a acoperişului Arenei Naţionale, documente ce au acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată.

Răzvan Sava a precizat că, până în prezent, procurorii DNA nu au trecut pe la Primărie în acest caz. "Până acum nu a fost nicio solicitare", a spus el.

Primarul interimar a explicat că, în 2006, când Arena Naţională a revenit Municipalităţii, "iniţial a fost prevăzut un acoperiş fix". "În timp, s-a dorit să se renunţe la acoperişul fix. Pentru acest acoperiş retractabil nu s-a obţinut avizul de la pompieri", a spus el.

"Fără acel aviz de la pompieri lucrurile s-au blocat", a mai spus Sava, explicând că întreţinerea Arenei Naţionale costă municipalitatea 7 milioane de lei pe an. "Banii care au fost învestiți, nejustificat de mulți, nu au o finalizare fericită. Nu se pot ține acolo evenimente culturale, de pe urma cărora Primăria ar fi putut să câștige niște bani. Anual ne costă în jur de 7 milioane de lei întreținerea Arenei Naționale. Până acum nu a fost nicio solicitare din partea DNA, a fost o discuție în media, s-au clarificat anumite aspecte, noi ne dorim ca acest stadion să fie funcțional, să fie sigur pentru spectatori, sigur din lipsa unei docuemntații acest stadion nu poate fi utilizat", a mai spus Sava.