rednic
Mircea Rednic, impresionat după meciul UTA Arad - FC Botoșani: ”Nu-mi imaginam”
radaslavescu schimbare4
Un nou ”caz Radaslavescu” în SuperLiga. ”Mi-a fost foarte teamă”
marcel-raducanu1
Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Revin brand-urile de tradiție. După UTA și FC Argeș, a reînviat și Petrolul! Rapid și Oțelul se pregătesc

16.06.2017, 14:48

După o perioadă în care mai multe nume importante din fotbalul românesc s-au aflat în degringoladă, insolvență și mai apoi faliment, iată că, rând pe rând, brand-urile reapar.

branduri revenire
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Vestea zilei de vineri, 16 iunie, a venit de la Ploiești, acolo unde s-a desfășurat licitația pentru cele 6 mărci deținute de echipa care a intrat în faliment. 

Cei de la Petrolul 52, asociația suporterilor cu 28 de membri fondatori, au câștigat respectiva licitație, așa că asociația va avea de plătit 14.000 de lei pentru fiecare marcă, plus 2%, pe an, din ce produce marcaCele 6 mărci sunt FC Petrolul Ploiești, Petrolul Ploiești 1924, Fotbal Club Petrolul, Petrolul Ploiești, Petrolul 52 și Petrolul 95.

Petrolul 52 a terminat sezonul din Liga a 4-a pe primul loc și va disputa barajul de promovare în Liga a 3-a, tur-retur, cu Dentaș Tărtășești. În aceste noi condiții, este clar că ”lupii” vor avea parte și de susținerea publicului, cunoscut pentru atmosfera senzațională pe care o crează la meciuri.

Fosta echipă a lui Dică se va numi FC Argeș din sezonul viitor

Nu numai suporterii Petrolului au primit vești bune în ultimele ore. Și fanii celor de la FC Argeș au motive de petrecere. Consiliul Local a decis să achite suma de 660.000 de lei către ANAF în schimbul palmaresului celor de la FC Argeș.


Suma urmează a fi virată zilele următoare, tocmai pentru a avea timp și pentru parafarea actelor. SCM Pitești, echipă promovată de Nicolae Dică în Liga 2, va evolua, așadar, din sezonul următor cu titulatura de FC Argeș. 

UTA a scăpat de ”Bătrâna Doamnă”

Și UTA Bătrâna Doamnă va redeveni UTA din viitorul campionat. După ce s-au debarasat de ”Bătrâna Doamnă”, echipa va putea folosi numele de FC UTA.

”De când am luat decizia de a continua, prin clubul nou-înființat, pentru generațiile viitoare, tot ce a însemnat UTA, am început și lupta de a obține numele Fotbal Club UTA Arad. Mai exista un ONG, de pe vremea fuziunii cu Salonta, care, deși e în faliment, ținea blocată denumirea. Multă lume ne întreba ce facem cu numele, se lucra în paralel, poate unora li se părea că nu se întâmplă nimic, dar nu a existat nicio secundă în care nu am luptat, pe toate căile posibile. În toată țara sunt discuții legate de sigle sau palmares, echipe ale suporterilor duc lupte pentru a le vedea scoate de sub faliment, sunt primării care încearcă să le răscumpere. Noi avem aceste lucruri – sigla, culorile, palmaresul.

Mai doream și acest mic ghimpe, denumirea de ”Bătrâna Doamnă” doream să revină un supranume, pentru că aveam impresia că unii o rosteau sub formă de dispreț, nu sub formă de apreciere. Nu am auzit pe nimeni să pronunțe denumirea întreagă la alte echipe. Pentru noi lucrurile erau foarte clare, am decis să susținem acest club pentru generațiile următoare. Am spus atunci ”Timpul să ne judece”, iar tot ce ține juridic de marca UTA a luat sfârșit.

Rămâne ca acest club să continue cu o promovare în Liga I și, ulterior, de ce nu?, să redevenim unul dintre cele mai importante cluburi din România”, a spus Dan Proca, liderul Suporter Club UTA, pentru aradon.ro

Rapid și Oțelul așteaptă momentul prielnic

În afara acestor trei nume importante, și fanii Rapidului, precum și cei ai Oțelului visează la ziua în care echipele lor de suflet vor reînvia.

Deși pare cel mai departe de revenire, Rapid are cele mai mari șanse de a juca din nou în Liga 1 chiar din toamnă. În ultima vreme s-a tot vorbit de o fuziune cu FC Voluntari, informație furnizată chiar de către oficialii ilfovenilor. Rămâne de văzut dacă cele două părți vor și ajunge la un numitor comun.

"Singurul lucru care pot fi valorificat la această societate ar fi marca Rapid, palmaresul echipei. Echipa este cea care a făcut palmaresul, nu acţionarii sau asociaţii sau altcineva ... Este o himeră acest palmares, nu există un document care să ateste că e cineva care să se afle în posesia acestui palmares.

Voi merge la FRF cu o adresă să solicit, din câte am înţeles acolo sunt cei care ţin istoricul unui club care a activat în România. Probabil o să-mi dea o hârtie, mă gândesc, nu ştiu, o să-mi dea o hârtie prin care să se ateste în câte campionate a participat Rapid, trofee câştigate, care e coeficientul Rapidului la UEFA", a declarat Mihai Florea, lichidator din partea Sierra Quadrant al "FC Rapid Bucuresti SA", pentru Digi Sport.

În schimb, la Oțelul lucrurile par mai complicate. Marca Oţelul Galaţi 1964, palmaresul şi trofeele au fost vândute în februarie pentru suma de 10.000 de euro, în cadrul licitaţiei ”Istoria unui simbol” - Oţelul Galaţi de la sediul Artmark

Marca Oţelul 1964, marca de la împlinirea a 50 de ani și palmaresul (80 de trofee la seniori şi juniori, printre care Supercupa şi Cupa de campioni naţionali) au avut preţ de pornire de 9.000 de euro.

În total, 84 de bunuri au fost scoase la licitaţie, cu preţul total de pornire de 20.000 de euro. Printre aceste bunuri s-au aflat și fanioane, echipamente, lăzi, valize, fulare, tricouri de joc, tablouri, colecţie de caricaturi ale unor personalităţi din lumea fotbalului.

Dispare Steaua?

În tot acest tablou al revenirilor, un caz aparte este reprezentat de scandalul de la Steaua. Clubul patronat de Gigi Becali și-a pierdut dreptul de a folosi marca și, mai nou, și numele, astfel că acum cei de la CSA Steaua spun că sunt continuatorii echipei care a câștigat Cupa Campionilor Europeni la București.

Becali spune că palmaresul nu se poate îndepărta și că nu are de-a face cu marca, dar momentan echipa din Liga 1 evoluează sub numele FCSB. Este limpede că acest scandal va mai continua, dar, deocamdată, oficial, Steaua în Liga 1 nu mai există.

Etichete: uta arad , petrolul reinvie brand , fc arges revine brand , uta arad revine


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
marcel-raducanu1
Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa

Video S-a scris istorie la Țiriac Open! Performanța remarcabilă a unui jucător de 17 ani
TENIS:JOAO FONSECA-RADU ALBOT, TURNEU TIRIAC OPEN ATP 250 (18.04.2024)
Un fost ”Balon de Aur” s-a autopropus la un club de top: ”E doar o chestiune de timp”
Guardiola pregătește asaltul final, după eliminarea dramatică din UCL! Ținta: fotbalistul de 110.000.000€
Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 Apr 2024
Citește și
Mircea Rednic a pus tunurile pe arbitraj și pe jucători, după înfrângerea cu Hermannstadt. ”Nu e normal”
rednic
Video UTA Arad - Hermannstadt 1-3. Hat-trick pentru Paraschiv. Sibienii, pe primul loc în play-out
daniel paraschiv
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Emoționant. Ce surpriză i-a pregătit UTA Arad lui Mircea Rednic de ziua sa de naștere
mircea-rednic

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro