• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Adrian Mutu a revenit în România cu speranța că iși găasească echipă și prin prestațiile sale va reuși să-l convingă pe selecționerul Anghel Iordănescu că merită să se regăsească în lotul României pentru Euro 2016. Până să impresioneze prin prestațiile de pe teren, Mutu a ajuns în prim plan din cauza întâmplărilor din afara dreptunghilui verde.

Fostul decar al naționalei ar fi petrecut ieri alături de mai mulți prieteni într-un restaurant bucureștean și seara nu ar fi fost una lipsită de evenimente, conform unor informații ale Gazetei. Mutu ar fi petrecut mai multe ore în localul respectiv, unde ar fi cosumat mai multe sticle de vin alături de invitații săi, iar apoi ar fi părăsit restaurantul fără să plătească.

Martorii prezenți au declarat pentru sursa mai sus citată că "Nota lui Mutu a fost de 3.000 de lei, iar el a refuzat să plătească. În acel moment, angajaţii restaurantului au apelat la serviciul de protecţie şi pază cu care colaborează, BGS! Mutu a făcut un adevărat scandal, era sub influenţa băuturilor alcoolice şi a refuzat să îşi plătească nota! Atunci, angajaţii au declanşat butonul de panică".

Reprezentanții firmei de pază au recunoscut că au fost solicitați să intervină însă au declarat că nu au mai găsit pe nimeni atunci când au ajuns la fața locului. De atlfel, și oficialii restaurantului au confirmat prezența "Briliantului", dar au precizat că totul a fost doar o neînțelegere.

"Domnul Adrian Mutu vine la noi de fiecare dată cînd vine în România. Din punctul nostru de vedere nu a existat nici un scandal! Nu a plătit la plecare pentru că dînsul plăteşte mereu a doua sau a treia zi. Masa s-a închis prin virament!" au spus aceștia.

După ce și-a încheiat contractul cu indienii de la FC Pune, Mutu încearcă să-și găsească o echipă în Liga 1. Atacantul de 37 de ani a negociat cu Pandurii, însă cele două părți nu au ajuns la un acord.

În ultimele zile s-a vehiculat și varianta Steaua pentru jucătorul piteștean, dar președintele Valeriu Argăseală a declarat că șansele ca Mutu să ajungă sub comanda lui Reghecampf sunt aproape nule. Roș-albaștrii au transferat doi atacanți în ultimele două zile. Este vorba de Ciprian Marica și iordanianul Taher Bawab. Ambii au ajuns la Steaua din postura de jucători liberi de contract.

Ultimele informaţii îl dau pe vârful de 37 de ani foarte aproape de Viitorul, formaţia lui Gică Hagi.

77 de meciuri a jucat Adrian Mutu la prima reprezentativă a României, pentru care a debutat în 2000 și pentru care a jucat ultima dată în 2013, la 0-4 cu Olanda, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014.

35 de goluri are Mutu la echipa națională, unde este lider în topul marcatorilor, la egalitate cu Gică Hagi.