• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La amicalul caritabil care a avut loc sâmbătă la Manchester, dintre selecționata Marii Britanii și Irlandei - condusă de Alex Ferguson - și echipa Restului Lumii - pregătită de Carlo Ancelotti - ar fi trebuit să ia parte și Zinedine Zidane și Patrick Vieira.

Cei doi francezi nu au fost pe Old Trafford, iar cel care a dezvăluit motivul absenței celor doi a fost David Beckham.

Fost coleg cu Zidane (43 de ani) la Real Madrid, Beckham (40 de ani) a explicat că atentatele teroriste Franța l-au zdruncinat serios pe fostul decar al "cocoșilor galici". El însuși a fost tulburat, fiindcă are o legătură specială cu Parisul, locul în care și-a încheiat cariera de fotbalist.

"Am înțeles de ce Zizou a luat decizia de a nu juca. A fost foarte respectuos cu mine, după ce a promis că va juca, dar am înțeles totul. În primul rând, e un prieten și un tip foarte pasionat de ceea ce face. Fiind francez, ceea ce s-a întâmplat aseară (n.r. vineri seară) l-a lovit foarte puternic.", a declarat David Beckham, la conferința de presă de după meci.

Fostul mijlocaș englez a jucat la Paris Saint-Germain, clubul de la care s-a retras din activitate, în 2013. Tot în capitala Franței a jucat și meciul său cu numărul 100 în naționala Angliei și a primit aplauze la ieșirea de pe teren, iar de atunci a rămas atașat de Paris.

"Eu, managerii, jucătorii și toți cei implicați în acest meci transmitem la unison condoleanțe oamenilor care au pierdut persoane dragi la Paris. Inimile noastre merg la toți cei din Paris. A fost mereu unul dintre orașele mele favorite. Am amintiri extraordinare de acolo și nu doar din timpul petrecut la PSG", a adăugat fostul star al lui Manchester United și al naționalei Angliei.

"Am jucat acolo meciul meu cu numărul 100 în naționala Angliei și susținerea pe care am avut-o din partea francezilor a fost incredibilă. Am fost aplaudat în picioare, atunci când am ieșit de pe teren. Apoi, am fost la PSG și mi-am încheia cariera acolo, cucerind primul titlu al echipei după 19 ani. E trist să văd ce s-a întâmplat ieri și, din păcate, se întâmplă peste tot în lume.", a încheiat Beckham.

108 meciuri și 31 de goluri are Zinedine Zidane în prima reprezentativă a Franței, din 1994 până în 2006. A jucat la Real Madrid 5 sezoane (2001-2006), unde a fost coleg timp de 3 ani cu David Beckham (2003-2006).