• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Cristi Borcea și Victor Becali sunt singurii doi oameni implicați în Dosarul Transferurilor care încă se află după grații. Evoluția situației îl nemulțumește peste măsură pe Gigi Becali, finanțatorul FCSB-ului comentând în stilul caracteristic evenimentele.

"Ce i se întâmplă lui Victor nu li se întâmplă nici criminalilor! El e nevinovat în Dosarul Transferurilor. El și Borcea au fost cei mai nevinovați din acel dosar. Victor a mai plătit și prejudiciul. Borcea e încă în pușcărie, iar toată lumea e afară. Dar Borcea e nevinovat, a mai și pierdut 7-8 milioane de euro din fotbal. Cum să stea Borcea patru ani în pușcărie, băi? Cum să-i ții patru ani în pușcărie? Dă-le, bă, drumul să se ducă acasă! Dumnezeu dă blesteme. Judecătorii vor să cadă blestemele pe capul copiilor lor?", a declarat Becali, la România TV.

Victor Becali a fost condamnat definitiv în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Victor Becali şi Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat. Fostul agent de jucători a depus în vară o cerere de eliberare condiționată, a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 4, însă procurorii DNA au făcut contestaţie și Tribunalul Ilfov a respins în cele din urmă cererea.

Sursa citată mai sus a intrat și în posesia documentelor care conțin motivarea pentru care fostul agent de jucători se află în continuare în spatele gratiilor.

"Tribunalul constată că timpul petrecut de condamnat în detenție este unul relativ scurt față de gravitatea faptelor comise și de prejudiciul creat. În opinia instanței, este evident că deținutul Becali Victor nu înțelege gravitatea săvârșitii faptelor sale. Reeducarea condamnatului pleacă tocmai de la acest profil socio-moral inițial, care, în opinia Tribunalului, este mult mai periculos decât cel al unui infractor ce sustrage o bicicletă", scrie, printre altele, în documentul respectiv.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.

Victor Becali mai are o condamnare de 5 ani şi 8 luni închisoare, în dosarul mituirii fostei judecătoare Geanina Terceanu, însă decizia în acest caz nu este definitivă.

Condamnările din Dosarul Transferurilor

Ioan Becali - 6 ani şi 4 luni

Cristian Borcea - 6 ani şi 4 luni

Victor Becali - 4 ani şi 8 luni

George Copos - 3 ani şi 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani şi 6 luni

Gheorghe Popescu - 3 ani, o lună şi 10 zile

Jean Pădureanu - 3 ani şi 4 luni

Gheorghe Neţoiu - 3 ani şi 4 luni