• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fostul fotbalist al Universității Craiova și al lui Dinamo, Dragos Firțulescu (26 de ani), actualmente la CSM Râmnicu Vâlcea, este aproape de a semna cu o echipă din Irlanda.

Firțulescu a povestit, special pentru Digi Sport, ce șanse sunt ca el să plece de la CSM Râmnicu Vâlcea.

”Am fost înainte de Crăciun în Anglia pentru că am fost contactat de o firmă britanică de impresariat, care mi-a propus să evoluez pentru Stevenage (League Two, echivalentul Ligii 4 în România), echipă antrenată de Teddy Sheringham.

După trei zile, totul a picat inexplicabil pentru mine. Totuși, pot spune că a fost o experiență plăcută să mă antrenez cu marele Teddy Sheringham”, a spus Firțulescu pentru digisport.ro.

Fotbalistul nu s-a dat bătut, astfel că acum se află în discuții cu o echipă din Irlanda, dar totul se va decide zilele viitoare. Jucătorul a fost contactat și de Dave Robertson, managerul celor de la Sligo Rovers, echipă din prima ligă.

”Există posibilitatea să continui cu CSM Râmnicu Vâlcea până la vară, dacă nu se va ivi o oportunitate pentru mine. Mi-ar plăcea, în cazul în care nu plec, să obținem promovarea la finalul sezonului”, a mai spus jucătorul.

Firțulescu a izbutit, alături de vâlceni, un tur foarte bun de campionat, astfel că CSM se află pe locul al doilea, la egalitate de puncte, cu FCM Baia Mare (ambele 35 de puncte) în Seria 2 din Liga 2.

Lecce s-a interesat și în vară de Țîră

Un alt fotbalist român care are șanse să se transfere în străinătate în această iarnă este Cătălin Ștefan Țîră (21 de ani). Atacantul, achiziționat de ADO Den Haag de la Lazio Roma Primavera în vara lui 2013, și care acum este legitimat la Concordia Chiajna, are șanse de a reveni în Italia.

Oficialii celor de la Lecce, locul 3 în Serie C1, s-au interesat de situația lui Țîră și în vara trecută, dar atunci negocierile n-au ajuns la nicio finalizare. Acum, fotbalistul speră ca lucrurile să ajungă la un numitor comun iar el să devină jucătorul italienilor.