• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Dinamo - CSM Iaşi (sâmbătă, ora 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Fosta gimnastă Nadia Comăneci a declarat că important este să ajuţi tinerele generaţii să facă la rândul lor performanţă, informează site-ul oficial federaţiei de specialitate din ţara noastră.

Fundaţia Nadia Comăneci şi Clubul Sportiv Municipal Oneşti organizează, joi şi vineri, 27 - 28 aprilie, cea de-a 4 ediţie a "Cupei Nadia Comăneci", care va avea loc în sala de gimnastica a CSM Oneşti, cu participarea a peste 50 de tinere gimnaste, reprezentând cele mai mari cluburi din ţara noastră.

"Cred că nu este suficient doar sa faci performanţă într-un anumit domeniu. Important este să ajuţi tinerele generaţii să facă la rândul lor performanţă, să îţi calce pe urme, chiar să te depăşească, dacă este posibil.

Toate proiectele noastre îşi propun să încurajeze tinerele generaţii să nu renunţe la lupta pentru performanţă, fie ea în sport sau alt domeniu. Iar Cupa Nadia Comăneci este doar un imbold pe care îl încercam să îl dăm micilor gimnaste în drumul ales, încurajându-le să continue să muncească şi să se dedice acestui sport minunat, pentru că numai prin dăruire şi implicare totală poţi avea rezultate excepţionale", a declarat Nadia Comăneci.

Cupa ”Nadia Comăneci”, precum și ”10 pentru gimnastică” sunt doar două dintre proiectele inițiate de Fundația Nadia Comăneci pentru susținerea gimnasticii românești, programe ce urmăresc sprijinirea, încurajarea și promovarea sportului de performanță și a gimnasticii în special, strângând fonduri pentru a susține pregătirea sportivă a copiilor și tinerilor din cluburile de gimnastică din țară.

”Anul acesta se implinesc 40 de ani de la primul 10 olimpic primit de Nadia Comăneci la Montreal, iar Cupa Nadia Comăneci a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Se pare că cifra patru este cifra acestui an. Ne bucurăm să vedem că, an de an, cele mai mari cluburi de gimnastică din tară își înscriu fetele la această competiție și ne dorim ca, pe viitor, evenimentul să fie dezvoltat într-un eveniment polivalent, asemănător cu cel organizat de Nadia si Bart în Oklahoma City”, a declarat Virgil Munteanu, director general și vicepreședinte al Fundației Nadia Comăneci.