• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Tot mai multe femei au decis să rupă tăcerea în ultimele zile și să dezvăluie cum au fost molestate de bărbați. Sub hashtag-ul #metoo, pe o rețea de socializare, fosta gimnastă McKayla Maroney, ajunsă la vârsta de 21 de ani, a dezvăluit că și ea a trăit o astfel de dramă după ce a fost molestată de doctorul Larry Nassar.

”Poveștile din ultimele zile au fost o inspirație pentru mine. Știu că e greu să vorbești în public despre ceva așa oribil și atât de personal, dar trebuie să spun că și eu am trăit așa ceva. Toată lumea trebuie să afle că nu se întâmplă doar la Hollywood ci se întâmplă peste tot. Oriunde este o poziție de putere, pare că există posibilitatea unui abuz. Am visat să merg la Jocurile Olimpice, iar lucrurile pe care le-am îndurat au fost inutile și dezgustătoare”, a început să povestească fosta gimnastă.

La fel ca mulți dintre sportivii care au lucrat cu Larry Nassar, McKayla Maroney spune că a picat pradă abuzurilor medicului de mai multe ori ei încă de când era o copilă în vârstă de doar 13 ani.

”Am fost molestată de doctorul Larry Nassar, doctorul echipe de gimnastică a Statelor Unite. Doctorul Nassar mi-a zis că primeam "tratament medical necesar, care a fost oferit tuturor, de mai bine de 30 de ani". A început când aveam 13 ani, la unul dintre primele mele cantonamentele cu echipa națională, în Texas, și nu s-a terminat până când am renunțat la sport. Părea că sunt sub amenințare oricând omul aceasta avea o șansă. S-a întâmplat și la Londra, chiar înainte ca eu și echipa mea să câștigăm medalia de aur, s-a întâmplat chiar și înainte ca eu să câștig medalia de argint.

Pentru mine, cea mai înfricoșătoare noapte a fost când aveam 15 ani. Am zburat toată ziua și toată noaptea ca să ajung cu echipa la Tokyo. Mi-a dat o pastilă pentru a dormi în timpul zborului. Următorul lucru pe care îl știu e că m-am trezit cu el, într-o cameră de hotel, priminind "tratament".

Am crezut că în acea noapte voi muri. Jocurile Olimpice trebuie să aducă bucurie și speranță oamenilor. Inspiră lumea să lupte pentru visuri, să creadă că totul este posibil prin muncă și dedicare. Îmi aduc aminte că mă uitam la Jocurile Olimpice din 2004, aveam 8 ani, și îmi spuneam că într-o zi voi fi și eu acolo, purtând roșu, alb și albastru și concurând pentru țara mea. Am reușit, dar nu am ajuns acolo fără să plătesc. Lucrurile trebuie să se schimbe... dar cum începem? Nu sunt un expert, dar iată gândurile mele", a scris McKayla pe site-ul de socializare Twitter.

În vârstă de 54 de ani, Larry Nassar a venit la lotul olimpic de gimnastică al Statelor Unite în anul 1986 şi a predat în paralel la Universitatea de Stat din Michigan. În urmă cu un an a fost suspendat pe termen nelimitat de către rectoratul universităţii, imediat după ce Rachel Denhollander l-a acuzat de agresiuni sexuale. A fost printre primele, pentru că ulterior mai multe zeci de paciente l-au acuzat pe doctor de abuz.