• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

Sportivii care au rupt tăcerea în cazurile de abuz au deschis o petiție care să atragă atenția Federației de Gimnastică din Statele Unite ale Americii cu privire la siguranța copiilor care practică acest sport.

Trei foste sportive care l-au acuzat pe Larry Nassar, fostul medic al echipei naționale de gimnatică, de abuz sexual au lansat o petiție care solicită schimbarea conducerii în cadrul organizației. De acest demers s-au ocupat Jeanette Antolin, Jessica Howard și Olympian Jamie Dantzscher, care l-au acuzat pe medic de abuz într-un interviu acordat în luna februarie. Ele au deschis această petiție pe Change.org pentru a strânge susținerea publicului larg pentru o problemă cu care doresc să atragă atenția autorităților.

”O mulțime de femei au ieșit acum în față, dar nu s-a schimbat nimic în gimnastica din SUA”, este de părere Stu Mollrich, consultant pentru firma de avocatură Manley, Stewart & Finaldi, care reprezintă drepturile femeilor, conform revistei People. ”Federația are încă aceeași conducere. Aceiași oameni care au fost acolo când s-au întâmplat toate aceste incidente, aceiași oameni care nu au reușit să-l oprească pe Nassar, ba chiar au încercat să-l acopere. Ei ar trebui să dispară”, a continuat acesta.

Femeile, foste membre ale echipei naționale de gimnastică S.U.A., susțin că Nassar a început să le abuzeze încă de când aveau o vârstă fragedă, în anii '90, spunându-le că le aplică proceduri medicale standard.

Tot mai multe femei au decis să rupă tăcerea în ultimele zile și să dezvăluie cum au fost molestate de bărbați. Sub hashtag-ul #metoo, pe o rețea de socializare, fosta gimnastă McKayla Maroney, ajunsă la vârsta de 21 de ani, a dezvăluit că și ea a trăit o astfel de dramă după ce a fost molestată de doctorul Larry Nassar.