• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean au cucerit câte două medalii de aur, în finalele pe aparate din cadrul Naţionalelor de la Cluj. La feminin, Cătălina Ponor a câştigat duelul cu Larisa Iordache.

Test reuşit pentru gimnaştii români, înaintea Jocurilor Olimpice de la Rio. Marian Drăgulescu şi Andrei Muntean au reuşit "dubla" în finalele pe aparate din cadrul Campionatelor Naţionale de la Cluj.

Dacă Drăgulescu a triumfat la sol şi sărituri, Muntean a câştigat aurul la inele şi paralele.

"Trebuie să mai lucrez puţin la execuţie şi mai sunt trei săptămâni până la Olimpiadă şi cred că ăsta este pasul pe care trebuie să-l fac", a declarat Muntean.

"La sol am băgat un element nou, o combinaţie nouă pentru mine, nu am mai testat-o în concurs. A ieşit foarte bine şi vineri, şi astăzi şi o să o mai repet de foarte multe ori până la Jocurile Olimpice şi sper să o fac din ce în ce mai bine şi acolo să strălucesc. Trebuie să fiu perfect", a adăugat Drăgulescu.

La feminin, în prim plan a fost duelul dintre Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, cele două gimnaste care îşi dispută biletul pentru Rio.

Deşi au avut probleme medicale, sportivele antrenate de Lucian Sandu au decis să concureze la Cluj. Ponor a terminat pe primul loc la bârnă şi sol, în timp ce Iordache a fost cea mai bună la paralele şi a încheiat pe poziţia a doua la bârnă.

"Nici nu vreau să mă gândesc la acest bilet spre Rio. Vreau să-mi fac integralele exact aşa cum ştiu, la cea mai mare valoare şi la cel mai înalt nivel, ca să pot să-mi câştig acel bilet", a spus Ponor.

"Nu pot să spun că-s mulţumită, pentru că a fost o săptămână destul de aiurită pentru mine, însă se pare că s-a terminat totul cu bine", a precizat Larisa Iordache.

Jocurile Olimpice se vor disputa în perioada 5-21 august, la Rio de Janeiro.