• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Sportivul Marian Drăgulescu a declarat că este mândru de faptul că a devenit cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile. El a atins cota 31 după argintul cucerit, duminică, la sărituri, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca.

"Acum am 31 de medalii. Sunt cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene. Şi sunt mândru pentru această performanţă. Cea mai mare dorinţă a mea a fost ca publicul de la Cluj să cânte o dată cu mine imnul României, iar medalia de argint a fost aşa, un bonus. Dar m-am bucurat şi pentru ea, bineînţeles. Sunt fericit că plec cu fruntea sus de la aceste Europene, nu am dezamăgit pe nimeni, chiar am adus bucurii tuturor", a afirmat Drăgulescu.

Gimnastul român a menţionat că Artur Dalaloian, rusul care a câştigat medalia de aur la sărituri, a avut noroc în finala de duminică: "La sărituri e şi puţină loterie. Rusul a riscat, nu ştiu dacă mai sare de 10 ori mai nimereşte trei sărituri la fel. Ttrebuie să ai şi puţin noroc la sărituri".

Drăgulescu a adăugat că pentru Campionatele Mondiale, programate între 2-8 octombrie la Montreal, Canada, va încerca să îşi îmbunătăţească exerciţiul la sol şi săriturile: "Aceste medalii îmi dau motivaţie şi încredere pentru Mondiale. Oricum, eu mă gândesc să îmi îmbunătăţesc atât solul, cât şi săriturile. În continuare, eu simt că pot face faţă atât pe plan european, cât şi mondial. Mi-a plăcut sala de la Cluj, iar publicul mi-a transmis o energie pozitivă. M-am simţit foarte bine aici, aştept şi alte concursuri în ţară".

Gimnastul Marian Drăgulescu a câştigat, duminică, medalia de argint în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, după ce cu o zi înainte obţinuse titlul european la sol.

În finală el a fost devansat doar de rusul Artur Dalaloian, care a câştigat medalia de aur, bronzul revenind ucraineanului Oleg Verniaiev.

Agerpres