• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

În vârstă de 16 ani, Olivia Cîmpian a primit acceptul din partea Federației Internaționale de Gimnastică de a evolua pentru Ungaria.

Sportiva a început încă din luna iulie demersurile pentru a schimba țara pentru care concurează. De curând, Federația Internațională de Gimnastică a confirmat decizia "cu efect imediat". Cîmpian locuiește deja de câteva luni în Ungaria.

Olivia Cîmpian a evoluat pentru România la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, din acest an. S-a clasat pe locul al 23-lea la individual-compus. În luna aprilie, a părăsit lotul național de la Deva.

Pentru România, Olivia a câștigat o medalie de bronz la Campionatele Europene de juniori din 2016 și o medalie de aur la sol la Top Gym 2017, concursul celor mai bune gimnaste din lume de la Charleroi.

Sportiva în vârstă de 16 ani era considerată de mulți drept una dintre cele mai valoroase tinere din lotul național.

"Am decis ca Olivia să activeze în Ungaria, unde există o altă abordare față de sportivii de performanță. Mergem pe linia legală, o să încercăm să-i obținem cetățenia maghiară, iar faptul că eu am activat ca fotbalist în Ungaria ne-ar putea ajuta", spunea, în această vară, tatăl sportivei, fostul fotbalist Marcel Cîmpian, pentru aradon.ro.

Cazul Oliviei Cîmpian nu este primul al unei sportive care renunță la România pentru a reprezenta Ungaria. La fel s-a întâmplat cu schioarea Edit Miklos, care a concurat pentru țara noastră la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010. După acel moment, a obținut cetățenia maghiară și a primit acceptul de a concura pentru Ungaria.

Un alt caz cunoscut este cel al lui Vasile Miriuță, actualul antrenor al lui Dinamo, care ca fotbalist a jucat la naționala Ungariei. a adunat 9 selecții (2000-2003) și a marcat un gol.