• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marian Drăgulescu, marea speranţă a băieţilor la podiumul Campionatelor Mondiale de gimnastică de la Montreal (2-8 octombrie), speră într-o refacere completă până la calificările de la sol şi sărituri, după entorsa de la glezna stângă, suferită la Cupa Mondială de la Paris, de la mijlocul lunii septembrie.

''Ieri am făcut un antrenament foarte bun, am reuşit să trec prin toate elementele din exerciţiu şi e OK. Mai am cinci zile şi acolo şi sper să fie bine. Sper să mă simt bine la faţa locului, aparatele să fie bune, să nu mă deranjeze piciorul şi să fac aşa cum îmi doresc. Dacă sunt OK pot să fac şi sărituri, şi sol. Mi-am dorit foarte mult să văd sala şi să concurez unde Nadia a luat primul 10. E prima oară când concurez la un concurs de gimnastică într-un stadion. O să fie frumos, ne vom întâlni şi cu Nadia, ambasadoarea evenimentului, şi cred că va avea o însemnătate aparte, cel puţin pentru români. Orice medalie este bună în palmares, iar la fiecare competiţie încerc să vin cu cel puţin o medalie. Mai e mult până la Tokyo (JO 2020, n.r.), inclusiv de îmbunătăţit exerciţiile, atât la sol, cât şi la sărituri. Este încă un concurs important în anul acesta şi, în drum către Tokyo, orice competiţie şi orice rezultat e benefic pentru a merge mai departe cu încredere, motivaţie. Este al 12-lea Campionat Mondial pentru mine şi orice medalie câştigată aici este ceva frumos'', a declarat cel mai medaliat sportiv român all-time (31 medalii la JO, CM şi CE).

Marian Drăgulescu, 36 ani, participant la a 12-lea său Campionat Mondial, are în palmares 8 medalii de aur şi două de argint. Ultima sa medalie mondială datează din urmă cu doi ani, de la Glasgow: un argint la sărituri.

Cătălina Ponor are şanse de calificare în finalele de la bârnă şi sol, dar ''puntea suspinelor'' este aparatul la care campioana europeană en-titre are cele mai mari şanse la o medalie.

''În 2011 a fost ultimul meu Campionat Mondial. Va fi interesant, pentru că este un campionat unde sunt şanse egale de câştig sau de ratare, pentru că nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. Concursul este concurs. În primul rând îmi doresc să rămân sănătoasă pentru ca să-mi pot face exerciţiile aşa cum le-am făcut şi la antrenament. Mă duc cu încredere şi eu zic că o să iasă bine. Pe continentul nord-american, în 2003, la Anaheim, am plecat cu zero şanse de câştig şi am venit acasă cu trei medalii de argint. Îmi doresc şi acum să plec cu zero şanse de câştig şi să revin triumfătoare. Sinceră să fiu, dacă voi prinde o finală la sol, voi fi mulţumită, însă voi încerca să mă lupt cât pot de mult pentru medalia de la bârnă, pentru că acolo şansele sunt mult mai mari. Dar cu siguranţă, dacă voi intra în finală la sol, voi încerca să lupt cât pot de mult'', a spus Ponor înainte de plecarea spre Canada.

Ponor (30 ani) a participat ultima oară în 2011 la Mondiale, iar ultima medalie mondială, un bronz cu echipa, datează de la CM 2007.

Larisa Iordache va concura la toate aparatele la Campionatele Mondiale de la Montreal şi îşi doreşte evoluţii cât mai bune la individual compus, bârnă, sol, dar şi la paralele, un aparat la care gimnastele române au suferit în ultimii ani.

''Sper ca la acest Campionat Mondial să fac totul cum am făcut la antrenamente şi sunt sigură că totul va fi bine. E un nou început pentru mine, un pas foarte important pentru a-mi dovedi mie, în primul rând, cât pot eu să fac, cât mai am de făcut pentru a ajunge acolo unde îmi doresc cu adevărat. Eu sper să mă bucur din tot sufletul, să dau culoare gimnasticii, aşa cum de fiecare dată mi s-a spus că o fac. Simt o emoţie foarte pozitivă, pentru că acolo va fi Nadia şi sunt sigură că toţi oamenii care vor veni să ne vadă, ne susţin şi sunt alături de noi. Sper să fie totul bine, pentru că de-aia ne-am pregătit atât de mult, vrem să arătăm tot ce am antrenat'', a afirmat Larisa Iordache.

Larisa Iordache, 21 ani, participă la al patrulea ei Campionat Mondial şi are până în palmares un argint la individual compus (2014), un argint la sol (2014), un bronz la sol (2013) şi un bronz la individual compus (2015).

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT