• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Larisa Iordache s-a calificat de pe primul loc în finala la bârnă, din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, şi speră să confirme rezultatul şi în concrusul pentru medalii, care va avea loc duminică.

De cinci ori campioană europeană, gimnasta de 20 de ani a primit cea mai mare notă în calificările la bârnă - 14,566.

"A fost o zi plăcută, sper sper să fie şi mai plăcută în finală. Pot şi mai bine decât azi, îmi doresc să mă concentrez cât pot de bine duminică şi să îmi iasă un exerciţiu foarte, foarte bun la bârnă. Doamne ajută să termin tot pe primul loc ca azi, sper din tot sufletul.

Au fost emoţii plăcute, am simţit atmosfera încă de când am intrat în sală, chiar dacă nu am concurat în prima rotaţie. Oamenii au fost foarte călduroşi cu mine şi Cătălina, lucru care ne bucură foarte tare.

Nu prea am avut somn azi-noapte, am dormit ciudat, iar când m-am trezit am fost puţin aiurită cu vremea de afară. Am crezut că e o glumă. Apoi m-am gândit la cadoul de Crăciun, dar mai aştept până duminică şi sper să îl primesc atunci", a spus, zâmbind, Iordache.

În schimb, Laris Iordache a ratat prezenţa în finala de la paralele, unde a încheiat calificările pe locul 11.

"Sunt tristă că nu am prins finala şi la paralele, dar sunt rezervă. Oricând se poate mai bine. Mi-aş fi dorit foarte mult să fiu în acea finală, pentru că am muncit foarte mult, chiar şi când eram accidentată", a precizat Iordache.

Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan au obţinut, joi, calificarea în finalele la bârnă şi individual compus, la Campionatele Europene de gimnastică.

Triplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Cătălina Ponor a încheiat calificările la bârnă pe locul 4, ea a fost notată cu 14,066 puncte. La sol, ea a ratat calificarea, terminând pe poziţia a zecea, cu 13,066 puncte.

Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, aflate la primul concurs major din carieră, au obţinut calificarea în finală la individual compus de pe locurile 26 (50,481 puncte), respectiv 29 (50,199 puncte).

În concursul masculin, România are un singur gimnast calificat, Marian Drăgulescu, acesta asigurându-şi miercuri participarea în finalele la sol şi sărituri.