• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Proiectul de modificare al legii nr 69/2000 a stârnit reacţii în rândul oamenilor din sport. "Toate cele 123 de amendamente pe care le-am scos în evidenţă că trebuie să le inoculăm în această lege nu le regăsim aici", a declarat preşedintele COSR, Alin Petrache. 

Oficialii COSR au pornit un val de acuze la adresa ministerului condus de Elisabeta Lipă. Motivul îl reprezintă modificarea şi completarea Legii Educaţiei Fizice şi a Sportului. Lipă nu ar fi ţinut cont de propunerile forului olimpic şi ale federaţiilor sportive.
Alin Petrache a declarat: ”Toate cele 123 de amendamente pe care le-am scos în evidență că trebuie să le inoculăm în această lege nu le regăsim aici. Suntem chemați, participăm la forumuri, participăm la asemenea întâlniri, dar în final, așa cum au spus antevorbitorii mei, nu rămâne nimic. Faceți-vă timp o zi și pentru noi”.
Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Gabriela Szabo sau Răzvan Burleanu au participat la o dezbatere publică privind modificare legii sportului. Omul din fruntea FRF a spus că ”forma pe care o avem azi nu e o formă care să reprezinte o soluție pentru realitatea sportivă de azi din România”.

Elisabeta Lipă s-a declarat încântată de noua lege

La rândul său, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă s-a declarat încântată că noua lege va reuși să schimbe lucrurile în sport. ”Normal că suport această presiune pentru că am vrut-o, nu? Și mă bucur că această dezbatere e foarte efervescentă pentru că știm cu toții competiția naște performanță așa că astăzi cu cât vor fi mai vocali cu atât sper că această lege să modifice lucruri bune pentru sport și, de ce nu, să putem să o punem în aplicare că odată cu începutul noului ciclu olimpic să putem investi mai mult în bază", a spus Lipă.