• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, luni, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Dezvăluirile fostei gimnaste Maria Olaru despre metodele de antrenament şi vorbele dure ale foştilor antrenori au fost comentate în cadrul emisiunii Campionii Digi Sport. Medaliata cu aur, cu echipa, la Jocurile Olimpice de la Sydney, a oferit detalii despre cartea pe care a scris-o, intitulată "Preţul aurului. Sinceritate incomodă".

În volum, Olaru a menţionat că a fost lovită în mai multe rânduri de către Octavian Bellu, iar Mariana Bitang i-a adresat cuvinte urâte.

"Sunt şi pasaje dure în ea, dar asta am trăit, aşa am simţit. Nu spun că e o carte bună sau rea. Nu e o carte polemică, nu mă răfuiesc cu nimeni, relatez aşa cum am văzut eu viaţa prin ochii mei.

Mi-am asumat tot ce am scris. Mă gândesc că sunt tabere pro, contra. Unii mă vor condamna, alţii mă vor felicita, dar nu pot eu să mă lupt cu acei oameni, să le explic pentru că nu ăsta e scopul, să conving oamenii. Dacă sunt eu un om de bună credinţă, trag nădejde că şi oamenii mă vor lua ca atare.

Eu chiar cred că sunt un om cu mult simţ al umorului. Am zis să presar această carte şi cu astfel de lucruri. Şi când am scris, am scris cu multă detaşare şi m-am împăcat cu trecutul. Nu condamn pe nimeni şi sunt împăcată cu tot ce s-a întâmplat", a declarat Olaru.

"V-a şocat ce a spus Maria Olaru în cartea sa?

Nu pot să spun că m-a şocat, dar m-a întristat, pentru că nu pot să nu admit că am fost sever, nu am făcut compromisuri, trebuie să mă gândesc la ce gen de violenţă au fost supuse aceste fete, am văzut că s-au întors deja gimnastele la vremea lui Bela Karolyi. Eu am încercat, cu toate că toţi mă contestă: suntem deja controversaţii antrenori Bellu şi Bitang, am încercat să schimb ceva.

Din păcate, nu reuşim să ne delimităm de nişte să spunem stiluri. Eu nu dau lecţii presei, dar nu pot să accept la infinit să apară titlul cu litere de o şchioapă: "Bellu a călcat-o în picioare pe Maria Olaru", iar dacă citeşti textul e vorba de cu totul altceva, de altă perioadă, de altă conjunctură", a replicat Bellu.

Maria Olaru îşi va lansa cartea sâmbătă, chiar în ziua în care va împlini 34 de ani.