• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Octavian Bellu şi Mariana Bitang vor antrena din nou lotul olimpic feminin de gimnastică al României. Cei doi vor pregăti echipa României în vederea calificării la Jocurile Olimpice din 2016, dar şi la competiţia din Brazilia, dacă "tricolorele" se vor califica.

Eşecul gimnastelor la Campionatul Mondial de la Glasgow - unde nicio sportivă nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio - nu i-a lăsat indiferenţi pe Octavian Bellu şi Mariana Bitang. Cei doi au decis să se întoarcă, din 15 decembrie, în sala de antrenament.

"Am răspuns pozitiv solicitărilor federației de a ajuta gimanstica românească într-un moment nu tocmai facil. Am avut o problemă extrem de serioasă și importantă, familială, motiv pentru care, atâta vreme cât nu am putut să răspund rigorilor unei pregătiri, continuitate și implicare 100%, mi s-a părut foarte corect să anunț acest lucru și să fac un pas înapoi" a declarat Bitang.

Bellu şi Bitang, care au condus gimnastele tricolore la ultimele şase ediţii ale Jocurilor Olimpice, au ca obiectiv calificarea echipei României la Rio. Turneul preolimpic de calificare va avea loc in aprilie.

"Trebuie să ne calificam la Rio. Este un obiectiv conjunctural, mai sunt câteva luni, nu putem face minuni în câteva luni. Se restrânge grupul pentru că vor rămâne doar copiii care au șanse, în primul rând trierea se va face pe motive de sănătate" a concluzionat Mariana Bitang. Lotul olimpic feminin se va muta de la Izvorani la complexul Lia Manoliu.