• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, şi-a anunţat retragerea din activitate, la 30 de ani, după ce a ratat calificarea în finalele de la bârnă şi sol, la Campionatele Mondiale de la Montreal.

''Sunt mândră de tot ce am realizat şi tot ce am sacrificat pentru acest sport, pe care l-am iubit şi îl iubesc în continuare, cu bune, cu rele, cu suişuri şi coborâşuri. Îmi este greu să mă despart de ceva ce am făcut cu pasiune, dăruire, devotament, dar la un moment dat toate se opresc. Din cauza sănătăţii, care se cam joacă cu mine, şi din cauza vârstei la care am ajuns, am decis să spun stop! Îmi voi termina anul cu concursurile mici care au mai rămas şi demonstraţiile deja planificate, după care din decembrie voi urma alt curs al vieţii, tot pe lângă sport, dar altfel, în ideea de a ajuta în continuare gimnastica'', a fost mesajul de adio postat de Ponor pe pagina sa de Facebook, după evoluţiile din Canada.

''Nu a fost o zi aşa cum mi-am dorit, dar sunt mulţumită de tot ce am realizat până acum! 23 de medalii europene, mondiale şi olimpice, 26 de ani dedicaţi gimnasticii ca sportivă cu două momente de neuitat: 1 - Olimpiada de la Atena, unde am realizat mai mult decât am visat, 2 - Campionatele Europene de la Cluj, unde am trăit nişte momente unice atât de frumoase în faţa propriului public, cât şi mai puţin plăcute, cu doar o zi înaintea finalei de la bârnă'', a mai scris Ponor.

Cătălina Ponor a ţinut să le mulţumească părinţilor, antrenorilor şi celorlalţi componenţi ai staff-ului, dar şi susţinătorilor săi.

''Vă mulţumesc din tot sufletul tuturor celor care aţi aplaudat, bucurat, suferit, plâns, ţopăit împreună cu mine. Sunt multe persoane pe care ar trebui să le menţionez pentru a le mulţumi, însă, mă voi rezuma doar la câteva nume importante'', a afirmat Ponor, care le-a mulţumit părinţilor săi, pentru ce au învăţat-o şi pentru susţinerea fizică şi psihică, şi antrenorilor Lucian Sandu, Octavian Bellu şi Mariana Bitang, pentru cei 15 ani petrecuţi împreună, susţinând că Bellu şi Bitang au fost ca nişte ''părinţi''.

Gimnasta constănţeană le-a mulţumit antrenoarei Lili Cosma, kinetoterapeutului Toma Vasilescu, masorului Florin Aştefanei, medicului Mihaela Dobranici şi ''nu în ultimul rând fanilor, cei fără de care sălile ar fi goale şi pustii''.

La Mondialele de la Montreal, miercuri, în calificări, Cătălina Ponor a ratat la bârnă chiar în debutul integralului, la urcarea pe aparat şi a primit 12,233 (locul 26), nereuşind să se califice în finală. La sol, Ponor a primit 13,266 (locul 14).

Trei medalii olimpice de aur a cucerit Cătălina Ponor în 2004, la Atena, la sol, bârnă şi cu echipa. Mai are un "argint" şi un "bronz" la JO Londra 2012.

Ultima sa medalie din carieră a fost "aurul" câştigat în acest an, la Europenele de la Cluj, la bârnă.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT