• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Kobe Bryant, unul din cei mai mari baschetbalişti din istoria NBA, i-a transmis Nadiei Comăneci un mesaj, prin care îi urează succes înaintea Campionatelor Europene de gimnastică, de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie), în care spune că organizarea competiţiei în România, după 60 de ani, este ”o minunată realizare”.

”Dragă Nadia, este fantastic că, după 60 de ani, România este gazda Campionatelor Europene, în luna aprilie. O minunată realizare. Vreau să-ţi urez ţie, dar şi tuturor participanţilor, toate cele bune.
Sunt sigur că va fi un spectacol uimitor, cum ar putea să nu fie? Toate cele bune tuturor”, a spus Kobe Bryant în mesajul transmis Nadiei Comăneci, care l-a postat, miercuri după-amiază, pe pagina sa de Facebook.

Kobe Bryant, dublu campion olimpic în carieră cu Dream Team-ul american, dar şi unul din cei mai mari jucători din istoria NBA, retras în 2016 din activitate, este prieten cu Nadia Comăneci, care va fi prezentă la Campionatele Europene individuale de luna viitoare şi a fost numită ambasador al evenimentului.

România va fi reprezentată la această ediţie a CE individuale de Cătălina Ponor, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian şi Ioana Crişan, respectiv de Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Andrei Ursache, Robert Ghiuzan, Laurenţiu Nistor şi Vlad Cotuna.

Obiectivul este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca vor participa 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie revin în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.